Британският престолонаследник принц Чарлз откри новата парламентарна сесия с традиционния

...
Британският престолонаследник принц Чарлз откри новата парламентарна сесия с традиционния
Коментари Харесай

Принц Чарлз оповести програмата на правителството

Британският престолонаследник принц Чарлз откри новата парламентарна сесия с обичайния пищен обред в отсъствието на кралица Елизабет Втора, която има проблеми с напредването. В речта на кралицата по традиция се излага законодателната стратегия на държавното управление. 

За първи път за последните 59 години кралицата не произнесе персонално речта си пред депутатите в Камарата на общините и благородниците от Камарата на лордовете. От Бъкингамския замък оповестиха, че Елизабет Втора продължава да има проблеми с напредването и с огромно страдание се е вслушала в съвета на лекарите да не върви до Народното събрание. 

Чрез речта на кралицата, която се трансформира в тирада на престолонаследника, държавно управление даде обещание да се бори с внезапното повишаване на живота като насърчи стопанската система. В речта обаче се споделя, че държавното управление „ не може изцяло да защищити хората от спираловидните разноски от инфлацията “. Поети бяха обещания и за понижаване на районното неравноправие в Обединеното кралство. Общо в програмата на държавното управление са залегнали 38 проектозакони, които министрите ще се опитат да трансфорат в закони. 

Те покриват разнообразни предмети на активност като се стартира от енергийната сигурност и се завърши с въглеродните излъчвания и икономическите и юридическите постБрекзит проблеми. 

От необикновен интерес е противоречивият проектозакон за по-сурови санкции на протестиращи групи, като „ Бунт против заличаването “, които употребяват тактики за нарушение на публичния ред. 

Негодувание измежду опозицията и профсъюзите провокира отсъствието на от дълго време упования законопроект за трудовата претовареност. 

Протоколът за Северна Ирландия не бе директно обиден в речта, а единствено с декларация, че „ продължаващият триумф и единение на цялото Обединено кралство е от изключителна значимост за държавното управление на Нейно величество “. От през днешния ден стартира 6-дневен спор по програмата на държавното управление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР