Британският парламент даде правомощия на министър-председателя Тереза Мей да предоговори

...
Британският парламент даде правомощия на министър-председателя Тереза Мей да предоговори
Коментари Харесай

Брюксел е категоричен, че няма да има нови преговори за Брекзит

Британският парламент даде пълномощия на министър-председателя Тереза Мей да предоговори съглашението с Европейския съюз, тъй че да обезпечи опция на защитния механизъм за Северна Ирландия. По-рано Камарата на общините отхвърли разновидността за Брекзит без съглашение. Брюксел обаче е безапелационен, че нови договаряния няма да има, оповестява Българска национална телевизия.
Лидерите на 27-те страни членки на Европейски Съюз се опълчват на настояването на английските управляващи за предоговаряне на съглашението за излизане на Обединеното кралство от блока.
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е разговарял по телефона с държавните и държавните ръководители от Евросъюза, с цел да удостовери общата позиция.
По-рано френският президент Еманюел Макрон съобщи, че постигнатото сред Англия и Европейски Съюз съглашение за Брекзит е най-хубавото допустимо и не предстои на предоговаряне. Той прикани английското държавно управление бързо да показа на основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние идващите стадии, които ще разрешат да се избегне Брекзит без договорка.
Темата ще във фокуса на съвещание на Европейския парламент през днешния ден. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще приказва пред евродепутатите в Брюксел в следобедните часове.
Курсът на английската лира се намали внезапно през вчерашния ден след гласуването в Лондон. Засилващите се упования, че Англия може да избегне Брекзит без договорка доведоха този месец до 3-процентно нарастване на курса на паунда по отношение на $ и еврото. Много борсови медиатори чакаха в допълнение повишаване на лирата, само че вместо това тя намали курса си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР