Британският министър за Брекзит лорд Дейвид Фрост подаде оставка. Като

...
Британският министър за Брекзит лорд Дейвид Фрост подаде оставка. Като
Коментари Харесай

Британският министър за Брекзит подаде оставка. Защо?

Британският министър за Брекзит лорд Дейвид Фрост подаде оставка. Като причина е посочено противоречие " с политическата посока на държавното управление ". Фрост е връчил писмо с оставката си на премиера Борис Джонсън предходната седмица и се чака да напусне поста при започване на новата година, съобщи БНР. 

Заместник политическият редактор на " Скай Нюз " Сам Коутс съобщи, че министърът се отдръпва, тъй като е неудовлетворен от посоката, в която се движи държавното управление - високите налози, тактиката за нулеви излъчвания на нездравословни газове и новият " План Б " с ограничавания поради Covid-19. Според Коутс, напускането на Фрост, който е считан за проектант на Брекзит, е сериозна загуба на Джонсън, чиято съществена мантра преди последните общи избори бе " Да реализираме Брекзит! ". 

Оставката е следващ удар за държавното управление, което е в дълбока рецесия през последните седмици, включваща огромния скандал с коледните празненства предходната зима и протеста в редиците на депутатите на ръководещата Консервативна партия против въвеждането на имунизационни паспорти. 

Дейвид Фрост отдавна води договаряния със заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шевчович във връзка на Протокола за Северна Ирландия, който британците желаят да бъде отстранен. Лидерът на северноирландската Демократична юнионистка партия сър Джефри Доналдсън съобщи, че отдръпването на министъра е неприятен знак за уговорката на Борис Джонсън да няма комерсиална граница в Ирландско море след Брекзит.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР