Британски петролен танкер бе поразен в Аденския залив, като ударът

...
Британски петролен танкер бе поразен в Аденския залив, като ударът
Коментари Харесай

Хусите удариха британски танкер

Британски петролен танкер бе изумен в Аденския залив, като ударът подпали плавателния съд. Хутите поеха отговорност. Съединени американски щати реагираха с унищожена противокорабна ракета. Всичко това се разигра нощес. Към момента данните са, че екипажът на танкера е в сигурност.

„ Британският петролен танкер " Марлин Луанда " е бил улучен от ракети, изстреляни от йеменските военноморски сили. Ударът беше пряк, докара до изгарянето на плавателния съд ", съобщи военният представител на хутите Яхия Сари.

По-късно американското централно командване удостовери. " Корабът е подал сигнал за злополучие и е съобщил за вреди. USS Carney и други съдружни кораби са се отзовали и оказват помощ. Към момента не се оповестява за потърпевши ", цитира БГНЕС щатското командване.

Малко по-късно силите на Съединени американски щати удариха противокорабна ракета в Йемен. Според тях е била подготвена за изстрелване.

Всичко това се случва, до момента в който тече интервенция на американските и английски военни сили, целяща да понижат способността на хутите да нападат плавателни съдове, преминаващи през Червено море. Вашингтон извърши и серия от едностранни въздушни набези.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР