Британската радиотелевизионна корпорация Би Би Си ще трябва да направи

...
Британската радиотелевизионна корпорация Би Би Си ще трябва да направи
Коментари Харесай

Планове за промени във финансирането на Би Би Си

Британската радиотелевизионна корпорация Би Би Си ще би трябвало да направи огромни съкращения на бюджета си за стратегии откакто държавното управление в Лондон разгласи, че финансирането на корпорацията посредством по този начин наречената " такса за лиценз " ще бъде замразено през идващите две години. Самата такса би трябвало изцяло да се отстрани през 2027 година.

„ Мейл он сънди “ първи популяризира новината, като се чака министърът на културата Надин Дорис да удостовери по-късно, че таксата за лиценз ще остане 159 паунда, както е сега, до 2024 година. По принцип таксата нараства според от инфлацията, което значи, че защото инфлацията сега е 5,1%, от април лицензът би коствал 167 паунда.

Би Би Си ще би трябвало да контракти с държавното управление изцяло нов модел на финансиране, когато бъде комплициран завършек на лиценза през 2027 година, като евентуални варианти са абонаментна услуга, частична приватизация или директно държавно финансиране.

През последните години Би Би Си съществено оряза разноските си и при по този начин очертаващото се бъдеще може би неизбежно ще се стигне до правенето на по-евтини и по-малко качествени излъчвания и даже закриване на канали или служби.

„ Сънди таймс “ обаче написа, че проектите на държавното управление за Би Би Си са част от по този начин наречената „ Операция алено месо “ – серия от ограничения за отклонение на вниманието проблемите на „ Даунинг стрийт “ с празненствата по време на локдаун, поради които желаят оставката на премиера Борис Джонсън. Смята се, че сходна атака против корпорацията би се харесала на депутатите от Консервативната партия, които са го взели на прицел. Има известия, че 34 депутати са подали писма в „ Комитет 1922 “ с искане на избор на съмнение на премиера. За да се стигне до този избор са нужни 54 такива писма. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР