Британската министър-председателка Тереза Мей написа писмо на председателя на Европейския

...
Британската министър-председателка Тереза Мей написа писмо на председателя на Европейския
Коментари Харесай

Лондон иска отсрочка за Брекзит до 30 юни

Британската министър-председателка Тереза Мей написа писмо на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, в което желае отсрочване на Брекзит до 30 юни, заяви "Ройтерс ".

"Обединеното кралство предлага този интервал да завърши на 30 юни 2019 година ", написа Мей в писмото. Ако бъде реализирано съглашение в английския парламент за излизането от Европейския съюз преди тази дата, тогава Лондон ще предложи отсрочката да завърши по-рано.

Британското държавно управление желае Брекзит да бъде преди 23 май 2019 година, с цел да не провежда избори за Европейски парламент, само че към този момент продължава приготовленията за тези избори, в случай че това се окаже невероятно, написа още Мей в писмото.

По-рано ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск предложи на Англия проект за 12-месечно "гъвкаво " удължение на периода за Брекзит. Планът ще разреши на страната да напусне Европейски Съюз по-бързо, в случай че английският парламент ратифицира съглашение. Той обаче би трябвало да бъде одобрен на срещата на върха на европейските водачи идната седмица. Очаква се консерваторите да продължат договарянията си с Лейбъристката партия
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР