Британската лира се срина спрямо долара заради политическите трусове в

...
Британската лира се срина спрямо долара заради политическите трусове в
Коментари Харесай

Паундът се срина спрямо долара. Ето защо

Британската лира се срина по отношение на $ поради политическите земетресения в страната. Вчера министър председателят Лиз Тръс подаде оставка на 45-ия си ден на поста, като с това стана най-кратко управлявалият министър-председател в историята на Англия. Паундът се намали под 1,12$, откакто в четвъртък скочи над 1,13$ поради отдръпването на Тръс.

Доларът се ускори и заради упованията, че Федералният запас на Съединени американски щати ще продължи повишението на лихвените проценти, съобщи БГНЕС по информация на Агенция Франс Прес.
-->
Европейските фондови пазари спаднаха доста, защото вложителите се притесняваха, че повишението на международните лихви може да докара до криза на международната стопанска система.

Доходността на 30-годишните облигации на английското държавно управление, или „ гилт “, се повиши още веднъж над четири %. " Наблюдаваме възобновяване на първичните придвижвания, защото пазарите осъзнават, че към момента има голяма неустановеност ", означи анализаторът на " Markets.com " Нийл Уилсън. И добави: " Икономическите политики (на Тръс) към този момент бяха мъртви, тъй че пазарът не разполага с голямо количество същинска нова информация, по която да се движи, макар сеизмичните събития от последните 24 часа ".

Паундът пое удар в допълнение от нов отчет, съгласно който през септември заемите в Обединеното кралство са нарастнали внезапно, а продажбите на дребно са се сринали.

Източник: Нова телевизия 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР