Бразилското ново попълнение на ЦСКА-София Жеферсон говори пред официалния сайт

...
Бразилското ново попълнение на ЦСКА-София Жеферсон говори пред официалния сайт
Коментари Харесай

Жеферсон за това как стана национал на Бразилия, след което премина в ЦСКА-София

Бразилското ново попълнение на ЦСКА-София Жеферсон приказва пред формалния уебсайт на клуба. Ето какво сподели пред cska.bg:

" Последно играх за Витория, чартърен от Интернасионал. Моят контракт изтече и пристигна ползата на ЦСКА. Знам, че това е най-големият клуб в България. Феновете тук обичат и поддържат тима си. Знам, че сега тимът се намира на второ място и е на полуфинал за Купата на страната. Това е моят първи тим отвън Бразилия, само че съм изиграл много мачове в чужбина. Играл съм в Интернасионал, където климатът е сходен на този тук, когато е студено. Мисля, че акомодацията ми върви добре и се надявам всичко да е наред. С Енрике бяхме дружно като юноши в Интернасионал. За Каранга съм чувал, само че не го познавам персонално. Мисля, че дружно с тях ще вървим напред и те ще ми оказват помощ да се аклиматизирам по-бързо”, стартира Жеферсон, след което продължи:

“Аз съм младеж на Витория, след което се реалокирах в Интернасионал и заиграх професионален футбол. Стигнах и до националния тим на Бразилия. Дори бях част от отбора за Копа Америка. Тогава бях в страхотна форма, само че не го чаках. Марсело се контузи и повикаха мен. Не съумях да играя, титуляр бе Фелипе Луиз, само че все пак бях доста благополучен, че съм част от националния отбор.

Харесвам футболисти, които играят на моя пост. Единият е Зе Роберто, който в този момент завършва кариерата си, а другият е Марсело. Бившите футболисти на ЦСКА от Бразилия са отворили вратите да идват повече мои сънародници. Аз желая да продължа тази традиция и да оставя вратата отворена”, добави бранителят.

“Последно играх формален мач на 3-и декември, а след къса отмора започнах самостоятелна подготовка. След като разбрах за интереса на ЦСКА, ускори темпото, тъй като знам, че в Европа се играе мощен футбол. Аз съм експерт и желаех да съм подготвен.

Знам, че е мъчно, само че един футболист постоянно би трябвало да е квалифициран. Всичко, което вършим в този момент, ще даде резултат на по-късен стадий.

В живота постоянно съм си поставял високи цели. Дошъл съм, тъй като с ЦСКА гледаме в една посока. Смятам, че дружно, с доста работа, можем да реализираме задачите си. Това, което мога да обещая е труд, работа и воля. Благодаря на целия клуб, тъй като ме одобриха доста добре. Вижда се, че тук има колектив и другарство. Момчетата ще се борят до дъно, с цел да спечелим титлата”, приключи новото бразилско попълнение на алените.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР