Брандовете започват да влагат все повече пари за реклама в

...
Брандовете започват да влагат все повече пари за реклама в
Коментари Харесай

Instagram задава нови трендове в рекламния пазар

Брандовете стартират да влагат от ден на ден пари за реклама в Instagram Stories и основаването на отвесни видеоклипове под този формат – това демонстрират предоставените от ресурса Digiday данни.
По информация на източник на Digiday, разноските на фирмите за реклама в Instagram Stories са се нараснали с 23% през второто тримесечие на 2018-та година. Форматът Stories притегли повече рекламодатели към Instagram. Също по този начин, междинната цена за хиляда импресии през първите шест месеца на 2018-та възлиза на $ 4,91 $, се споделя в разбора на Brand Networks.

Експерти настояват, че покупката на реклама в Instagram Stories постоянно коства на рекламодателите по-евтино, в сравнение с във Фейсбук. И макар, че постовете в лентата печелят повече обсег в сравнение с в Stories, последния компенсира този минус с това, че рекламата заема целия екран на потребителския смарт телефон. Също по този начин се отбелязва, че 72% от потребителите на обществената мрежа наподобяват рекламата в Stories до края, което е доста висок индикатор на ангажираност. За съпоставяне, през есента на 2017 година тази цифра доближи 64%.

Instagram интензивно притегля младата публика. Така да вземем за пример, 68% от милениалите гледат истории в Instagram, а индикаторът за преглеждания на сходно наличие в Snapchat – 49%.

„Ако по време на мероприятие желаете да споделите това с вашите другари, поставяте ли поста в своята лента? Най-вероятно, ще я споделите в историята“ – споделя Лия Форсайт, ръководещ шеф на самостоятелната креативна организация HarrimanSteel.

Форсайт отбелязва, че преимуществото на Isntagram се крие в количествата принадлежности на обществената мрежа, които разрешават да се добавя историята със стикери, gif-анимации и други средства за изложение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР