Два острова, които са на малко разстояние един от друг

...
Два острова, които са на малко разстояние един от друг
Коментари Харесай

Двата острова, които са само на 4,8 км един от друг, но в същото време ги делят 21 часа

Два острова, които са на малко разстояние един от различен и ги дели единствено вода, само че в това време са в разнообразни часови зони. Става въпрос за Диомидовите острови.

Диомѝдовите острови или острови на Диомид, познати също като Гвоздеви острови, са архипелаг от 2 огромни скалисти острова и скалата Феруей в средата на Беринговия пролив.

Намират се почти на 35 километра от полуостровите Чукотка (Русия) и Аляска (САЩ). Открити са от датския мореплавател на съветска служба Витус Беринг на 16 август 1728 г. Разликата сред двата острова е единствено три благи (4,8 км), което ще ви отнеме единствено 20 минути вървене, в случай че можете да ходите по вода.

Големият и Малкият Диомид са разграничени освен от морски сектор, само че и от " Линията за промяна на датата ", което води до забележителна разлика в часовата зона сред островите - от 21 часа или от време на време 20 часа в избрани точки от годината.

Това значи, че в случай че пътувате сред тях, ще прескочите напред или обратно с през целия ден, макар че пътуването е доста малко.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР