Бозайниците и птиците усещат студа. Всеки отделен вид има граници

...
Бозайниците и птиците усещат студа. Всеки отделен вид има граници
Коментари Харесай

Как да се грижим за домашните любимци през зимата

Бозайниците и птиците усещат студа. Всеки обособен тип има граници на температура, които избира. Отвъд тях има по-големи граници, които животното може да толерира и да оцелее, само че те не всеки път са удобни за живот.

Ако вашият любим се е наслаждавал на живот на двора през лятото, то сигурно ще избра да го пуснете вътре на топло през зимата. Температурите тогава могат съществено да компрометират имунната система на питомеца ви, даже и при едри породи кучета, по тази причина в случай че имате опция, приберете ги вътре.

Как да се погрижим за домашните животни през зимата?

Ако въпреки всичко не можете да приютите животинчето вътре, осигурете му добър заслон на открито, надалеч от сняг, дъжд и вятър. За спомагателен комфорт поставете в къщичката на кучето му одеяла и възглавници, които ще изолират студа и ще му оказват помощ да задържи топлината си.

Ако вашето куче или коте избира да се крие в гаража, подсигурете се, че сте скрили антифриза на недостъпно място. Антифризът е толкоз отровен, че даже едно близване може да се окаже съдбовно.

 Котка през зимата

В студените зимни дни по време на разходка за късокосмести породи кучета се предлага да са облечени с кучешки якета или пуловерчета. Това е извънредно значимо за дребните породи кучета, които елементарно могат да настинат от студения вятър.

Освен качествената храна, която би трябвало да се дава през цялата, през зимата особено внимание би трябвало да обърнете на водата. Ако водата е на открито, тя елементарно може да замръзне, по тази причина би трябвало да я сменяте постоянно с топла вода.

Какво са другите грижи за кучето през зимата?

Студеното време също по този начин носи и проблеми с лапичките. Както кожата на ръцете изсъхва и се напуква, лапичките могат да измръзнат и да образуват пукнатини с кръв. Съществуват специфични смазки за лапи, които ги защищават от нездравословното въздействие на зимата. В магазините се продават специфични кучешки ботушки, които са алтернатива, в случай че кучето ви не се нервира от тях.

След всяка зимна разходка на кучето е значимо да измиете лапите на кучето и да ревизирате за пострадвания. По този метод освен ще стоплите лапичките, само че и ще отстраните солта, която се употребява срещу замръзване и задълбочава напукването.

 Не къпете кучето през зимата, в случай че не е неотложно

Ако се колебаете дали да изкъпете любимеца си, по-добре отложете това занятие да топлите сезони. Ако банята е наложителна обаче, то наложително дръжте животинчето на топло до момента в който не изсъхне изцяло. Може да го подсушите с кърпи или в случай че не го е боязън – със сешоар.

Дребните животни, които живеят в кафези, са най-чувствителни на студа. Тъй като не могат да отидат на друго по-топло място, би трябвало да сте сигурни, че клетката не е на студено. Най-честите неточности са да оставите клетката на леден под, по пътя на течение или пред/под климатика. Въпреки че климатикът пуска топъл въздух, въздушните течения могат да доведат до простуда.

Това бяха най-важните зимни грижи за домашни любимци. Следвайте ги, с цел да се радвате на щастливо и крепко пухче вкъщи!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР