Внесохме предложение НС да вземе за решение оръжията, предоставени от

...
Внесохме предложение НС да вземе за решение оръжията, предоставени от
Коментари Харесай

БСП настоява български оръжия да не бъдат използвани в Русия

Внесохме предложение Народно събрание да вземе за решение оръжията, предоставени от България на Украйна, по никакъв метод да не бъдат употребявани на територията на Русия. Това съобщи ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов в тв ефир.
" Ако това не се случи ще сме на  една крачка към по-голям международен спор. Позицията на Българска социалистическа партия постоянно е била, че изобщо не трябваше да изпращаме оръжия “, изясни той. Второто предложение на социалистите е български бойци да не отиват на територията на Украйна.
Българска социалистическа партия внесе и пет законопроекта. „ Единият от тях е обвързван с понижаване на Данък добавена стойност върху медикаментите на 9%. Надявам се да се появят и други оферти за понижаване на цената на медикаментите, тъй като в България те са на фантастично високи цени. Абсурдно е българите да би трябвало да си купуваме медикаментите от Турция, при тези индустриални мощности, които имаме тук “, уточни Гуцанов.
Той изрази удивление от изказванието на Корнелия Нинова за „ дворцов прелом “ в Българска социалистическа партия.
„ Тя си подаде оставката пред Изпълнителното бюро, след което написа писмо до социалистите, че се отдръпва. Тоест, в случай че има прелом, както тя твърди, излиза, че тази оставка е била проформа “, разяснява той.
Според Гуцанов пътят на Българска социалистическа партия оттук насетне е обединяването, както вътре в партията, по този начин и на открито с другите леви обединения.
„ Трябва да дадем знак, че сме подготвени за това обединяване и да създадем действителни дейности към него. „ Студената война “ сред нас и президентската институция също би трябвало да бъде прекъсната. Не може Българска социалистическа партия да се караме непрекъснато и вътре, и на открито “, безапелационен бе Гуцанов.
Според него България се нуждае от мощна Българска социалистическа партия, която, като единствената лява партия в Народното събрание, е натурален обединител на лявото.  
„ Неслучайно сме на 130 години, тъй като имаме рефлекса по кое време сме объркали и мъдростта надвива. Тази мъдрост се прояви на последния Национален съвет на Българска социалистическа партия “, сподели Борислав Гуцанов за новата посока, в която потегля партията и добави: „ Диалогичност, консенсус и обединяване – това е, от което ние се нуждаем сега. “
Той разяснява, че в случай че се припознае неговата политика на подаване на ръка, на диалогичност и обединяване вътре и отвън партията, би приел номинация да бъде претендент за ръководител на Българска социалистическа партия.
Според Гуцанов никой не може да окаже напън върху Корнелия Нинова да не се кандидатира, само че акцентира: „ В изказване на госпожа Нинова преди 8 години, когато тя става ръководител, споделя, че 8 години са задоволителни за всеки един водач да направи нужните промени, да вземе нужните решения и да върви партията по даден път, само че не повече от това, с цел да не бъде прекомерно огромна властта на този водач. А и Уставът на Българска социалистическа партия е прекомерно явен по отношение на мандатността – не може тя да важи за партийните ръководители надолу в Българска социалистическа партия и да не важи за ръководителя на националното управление ", разяснява Гуцанов.
„ ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ е единна. Имаме пределно ясни решения, че няма да подкрепим държавно управление с първия и втория мандат при никакви условия ", изясни той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР