Бойците от радикалното движение Талибан“ още от началото на 2020-та

...
Бойците от радикалното движение Талибан“ още от началото на 2020-та
Коментари Харесай

The Washington Post: Още в началото на 2020 г. талибаните са се наговорили тайно с афганистанските военни

Бойците от радикалното придвижване „ Талибан “ още от началото на 2020-та година са почнали да се договарят скрито с военнослужещите в силите за сигурност на да предадат оръжията си против възнаграждение, да се предават или дезертират, оповестява The Washington Post.

Според източници на изданието, е имало покупко-продажби, с които „ афганистанските управляващи са поемали обвързване да не оказват опозиция “. Според вестника в действителност водачите на талибаните „ предложили пари в подмяна на това държавните сили да трансферират оръжията си “, съобщи организация Фокус.
 Дахер Ламот: Никога не имало талибани, американците сътвориха такива и ги вкараха в Афганистан Дахер Ламот: Никога не имало талибани, американците сътвориха такива и ги вкараха в Афганистан
" През последните дни доста хора ме тагнаха в мнения и постове, като доста постоянно виждам да не се знае кои са талибаните. Талибани, у...

В течение на последната година и половина талибаните са сключили разнообразни съглашения от този тип, по-специално с водачите на афганистанските провинции и други публични лица. Имаше „ поредност от случаи на капитулация на държавни сили след договаряния “ с бойците. Изданието показва, че тези покупко-продажби са помогнали на талибаните да завземат контрола над редица провинции на републиката на практика без опозиция.

„ Някои просто желаеха да получат пари “, разкри източник на вестника измежду бойците на афганистанските специфични елементи. По думите му, други афгански служители и военни са били уверени, че талибаните неизбежно ще завоюват успеха в Афганистан и не са желали да се минават на страната на съперниците на придвижването. Според сведенията на изданието, някои служители на реда в републиката се оплакали, че не са получавали заплатите си от месеци.

Подписването на спокойно съглашение от Съединени американски щати и талибаните през февруари 2020 година е деморализирало афганистанските сили за сигурност, означават още източниците. Те считат, че към този момент не могат да разчитат на дейното подпомагане на американската страна в битката против екстремистите, и в светлината на това те са по -склонни да се спогодят с талибаните за капитулация.

Бойците на талибаните влязоха в неделя в Кабул без пердах и започнаха да окупират държавните институции, изоставени от държавните сили. Афганистанският президент Ашраф Гани напусна страната. По-късно талибаните оповестиха установяването на надзор върху всички региони на афганистанската столица.
 Съединени американски щати и десетки страни приканват талибаните да пуснат всички, които желаят да се махнат от Афганистан Съединени американски щати и десетки страни приканват талибаните да пуснат всички, които желаят да се махнат от Афганистан
Съединените щати сплотиха повече от 65 страни в апел към талибаните да разрешат на искащите да изоставен страната афганистанци да година..

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР