Водата е един от основните елементи, необходими за живота на

...
Водата е един от основните елементи, необходими за живота на
Коментари Харесай

Колко вода трябва да пием на ден?

Водата е един от главните детайли, нужни за живота на всеки организъм. Тя играе основна роля във действието на нашето тяло и е от значително значение за поддържането на здравето ни. Но какъв брой вода би трябвало да пием дневно, с цел да се усещаме добре и да поддържаме оптималното си здраве?

Експертите нормално предлагат да пием към 8 чаши вода дневно, което е почти 2 литра. Тази рекомендация може да варира според от разнообразни фактори като възраст, пол, физическа интензивност и климатични условия. Например, хората, които се занимават с интензивни спортове или живеят в парещ климат, може да имат потребност от повече вода с цел да компенсират загубите си.

Поддържането на хидратацията на тялото е от значително значение за естественото действие на органите и системите ни. Вода оказва помощ за регулирането на температурата на тялото, за изхвърлянето на отрови и боклуци, за поддържането на хубавичко кожа и за подпомагането на храносмилането.

Липсата на задоволително вода в организма може да докара до дехидратация, която може да провокира съществени проблеми като главоболие, отмалялост, замъглено мислене, суха кожа и даже съществени здравословни проблеми като увреждане на бъбреците или сърцето.

Затова е значимо да се стремим да пием задоволително вода всеки ден, с цел да поддържаме оптималното си здраве и благоденствие. Не забравяйте, че водата е най-хубавият избор за хидратацията на тялото и че никоя друга течност не може да замести нейните потребни свойства.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР