Богатият химичен състав на черешите има изключително благотворен ефект върху

...
Богатият химичен състав на черешите има изключително благотворен ефект върху
Коментари Харесай

Черешите подобряват храносмилането

Богатият химичен състав на черешите има извънредно благоприятен резултат върху нашето здраве. Плодовете на овощното дърво се предлагат най-много за увеличаване на перисталтиката на стомаха и червата. Вследствие на това се улеснява храносмилането.

Черешите са богати на минерални субстанции. Преобладават калиевите соли. Голямо е наличието и на фосфор, чието количество е по-високо единствено в прасковите.

Черешите би трябвало да участват в менюто на хора, имащи проблеми със затлъстяването, захарния диабет и други Те работят успокоително върху стомаха и червата.

Изследвания потвърждават, че тези сладки плодове имат антисептично деяние или казано с други думи сполучливо унищожават бактериите.

В организма те се трансформират в алкализиращи субстанции, които поддържат киселинно-алкалния баланс. Черешовите плодове имат пикочогонно деяние, т.е. извеждат непотребните течности от организма. Препоръчват се на хора, склонни към задържането на течности.

В състава на черешите влизат и така наречен дъбилни субстанции. Благодарение на тях лигавицата на червата се защищава от възпаления.

Черешите за потребни и за бъбреците. Те съдържат огромно количество калий. Чрез алкализирането му в урината минералът има благотворно деяние при съществуването на камъни и пясък в бъбреците, при възпаления на пикочните пътища.

 Мармалад от Череши

И не на последно място черешите, употребявани в огромно количество, са склонни качествено да поддържат силата и работоспособността.

Не подценявайте и по-киселите черешки. По-високата им киселинност се оказва позитивно качество, изключително когато е съпроводено с релативно наличие на захари.

Предлагаме ви рецепта за конфитюр от череши, който също е потребен за здравето ви и с който ще можете да се „ подсладите ” и през студените дни.

Плодовете (около 1-2 килограма) се измиват и почистват от дръжките и костилките.

Приготвя се захарен сироп от 1 кг захар и 300 мл вода. Към горещата вода се прибавят плодовете и 3-4 г пектин, авансово разбъркан с малко захар и разперен във вода. Вари се на сдържан огън.

Около 3-4 минути преди края на варенето към конфитюра се прибавя 2-3 г винена киселина. Конфитюрът се насипва в бурканчета, до момента в който е още парещ.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР