Обновените и ремонтирани столични Централни хали отварят врати на 23

...
Обновените и ремонтирани столични Централни хали отварят врати на 23
Коментари Харесай

Съчетание на търговска дейност с история и култура - Kaufland успя да го направи в Централните хали

Обновените и ремонтирани столични Централни хали отварят порти на 23 май, както разгласи преди дни притежателят на постройката, Kaufland. Обаче Централните хали към този момент няма да бъдат единствено място за извършване на покупки на жителите, само че и център за реализиране на културни действия и обществени контакти и несъмнено, история.

Обособеното " обществено " пространство включва: сцена за спектакли и други културни събития със 70 седящи места, зала за конференции и конгреси, събитиен център, детска книжрница с повърхност от 500 кв. метра. При това достъпът до равнище " -1 " няма да е привързан със задължението за покупки от магазините на Халите, прецизираха от Kaufland при представянето пред медии на към този момент построената културно-историческа част на плана.

Първите културни събития в Централните хали ще имат " летящ старт " през уикенда на 31май-1 юни. Оранизирана е към този момент интензивна културна и събитийна стратегия чак до началото на есента.
 Централните хали отварят порти на 23 май, след инвестиция на Kaufland за 50 млн. лв.
Централните хали отварят порти на 23 май, след инвестиция на Kaufland за 50 млн. лв.

Общо над 170 са българските снабдители на храни ще показват продуктите си там

Същевременно Kaufland започва покана до актьори и мениджъри от региона на изкуството и културата , които да предтавят свои творби и спектакли на обособената сцена на Централни хали. А най-хубавите 3 плана, които бъдат показани в идващите 2 месеца, ще получат грантово финансиране от Kaufland в размер на 5000 лв..

" Съчетанието на комерсиална част и пространство за културни действия в Централни хали е план на партньорство сред бизнеса в лицето на Kaufland и културата и изкуството, от което партньорство имат полза и двете страни ", разяснява проф. доктор проектант Йорданка Камбулкова, ръководител на Обществения съвет за плана Централни хали.

" С обновяването на Централните хали от Kaufland желаят да възродят традицията от предишното, че към градските пазари се случват и значими културни и обществени събития ", разяснява от своя страна доцент доктор Венета Ханджийска, шеф на Регионалния исторически музей - който е дал архивни фотоси за общественото пространстово на Централните хали.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР