Близо 120 години след като Хърбърт Уелс публикува своя гениален

...
Близо 120 години след като Хърбърт Уелс публикува своя гениален
Коментари Харесай

Физик твърди, че е построил машина на времето

Близо 120 години откакто Хърбърт Уелс разгласява своя талантлив разказ - Машината на времето, един самообразован физик е на път да сътвори същинска гражданска война в света на науката. 34-годишният Алексей Расулов твърди, че е разкрил тайната на пътешествията във времето.

Нещо повече - младият академик поддържа теорията си с всички нужни документи и даже ползва схеми на своята машина на бъдещето.

Алексей, който не е физик по специалност, произлиза от семейство на инженери. Мъжът даже е учил няколко години за електроинженер, само че по-късно бива превзет от теорията за студения нуклеарен синтез и отделя цялото си внимание на нея.

Той счита, че е изцяло допустимо реализиране на атомна реакция без нагряване, което съгласно мнозина авторитетни учени не е допустимо.

Преди 10 години Расулов претърпял случай, в резултат на който останал неработоспособен, и посветил цялото си време в търсене на доказателства за съществуването на леден нуклеарен синтез.

Вдъхновен от някои от пророческите изказвания на френския създател Жул Верн, самоукият академик тръгнал да търси метод за рандеман на сила от вода и въздух.

Според него ключът към откритието на студения нуклеарен синтез се крие в азота и в частност азотния оксид. Азотния оксид се появява от високото статично напрежение в електропроводите, той съществува и в буреносните области, тъй като там високо напрежение на електрическото поле.

Бавно и методично Алексей създава теорията си за леден нуклеарен синтез и най-сетне получава опция за академична изява. Той показва откритията си по време на Международния конгрес Фундаментални проблеми на естествознанието и техниката в Санкт Петербург през 2010 г.

 Машина на времето

Изявата му не остава незабелязана от учените, които разясняват, че в есето на Расулов се предлага заслужаваща особено внимание концепция за нуждата на отчитането на азота в нуклеарните реакции, който взе участие в процесите на разпад и синтез с позитивен енергиен излаз.

Именно в теорията за леден нуклеарен синтез, създаден от Расулов, е скрита тайната на пътешествията във времето. Въз основа на нея ученът е построил модел на механизъм, кадърен да придвижи човек в предишното или бъдещето.

Реалните размери на инсталацията на Расулов са с размерите на Курска област, даже повече. Машината на времето на руснака припомня на адронния колайдер и сходно на него би трябвало да бъде издигната подземен.

Тя ще има кръгла форма, а вътре по диаметъра ще се намират няколко дъги електромагнити, които ще взаимодействат с кълбо от електрони на нуклеарно равнище.

За основаването на стабилно гравитационно поле, което е задоволително огромно за формиране на черна дупка, подземната сфера би трябвало да се форсира до скоростта на светлината.

Когато се доближи нужното ускоряване, пространството и времето се деформират и в черната дупка се получава така наречен Червеева дупка или тунел, през който може да се пътешества във времето и освен.

Засега машината на времето на самоукия академик е на фаза работни чертежи, тъй като построяването ѝ изисква извънредно доста средство, също така има и механически компликации.

Към момента компютърните технологии не са задоволително развити и към момента не е основан изкуствен интелект, който да може да ръководи киберсистемата. Но създателят на концепцията има вяра, че скоро време и това ще се случи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР