Близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са задържани след убийството

...
Близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са задържани след убийството
Коментари Харесай

Близнаците от Цалапица се изживявали като наказателна бригада

Близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са арестувани след убийството на Димитър Малинов в Цалапица, са упражнявали бокс в Пловдив. Според хора от селото те се изживявали като " наказателна бригада " поради самочувствието към боксовите умения, написа marica.bg.

Гневът на жителите на Цалапица, избухнал след бруталното ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов, продължава да бушува с цялостна мощ. Причини...

В Цалапица се носят разнообразни клюки за претекста, довел до убийството ​на Митко. Основните версии са пари или опиати. Повечето от съседите на фамилията дефинират родителите им като положителни хора и недоумяват по какъв начин са позволили децата им да бъдат забъркани в сходно грубо закононарушение.

Бащата на близнаците Петър работил като механик в транспортна компания, а майката Йорданка се занимавала със обществена активност. Семейството има по-голяма щерка и внуче, които също живеят в Цалапица. 

" Напрежението в селото понижа, само че считам, че повече в никакъв случай трите семейства няма да могат да живеят в Цалапица. Семейството на близнаците в никакъв случай повече няма да стъпи в селото, тъй като мисля, че са качествени хора ", разяснява пред " Марица "   съветничката от ОбС-Родопи Боряна Бръзкова.

Тя описа, че познава и фамилията на Митко, и на близнаците, и бабата и дядото на Рангел. От всички имала положителни усещания. Бръзкова преди време беше кмет на Цалапица. По време на трагичните събития тя не била в селото. Останала обаче сюрпризирана, когато се прибрала от отмора и схванала за осъщественото закононарушение, защото околните на всички наранени и забъркани в него били кротки хора.  

Допуска, че фамилията на близнаците може и да потърси леговище в чужбина, защото са доста съзнателни и качествени хора и където и да отидат в България, те няма да могат да гледат хората в очите.

Междувременно стана ясно, че политици са се интересували дали убийството в Цалапица е дело на роми. Според кмета на общин​а " Родопи " Пав​ел Михайлов напрежението в Цалапица н​е ескалира, ​а то продължава, тъй като хората желаят правдивост и бистрота. Трябва да има един обективен развой, разяснява Михайлов пред " Марица ". И допълн​и, че не вижда хората да са скандализирали с нещо, техният митинг е кротичък.  

Още първия ден след нещастието кметът на община " Родопи " изпрати писмо, с което изиска засилено полицейско наличие в Цалапица. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР