Израел трябва да изпълни разпореждането на Международния съд в Хага

...
Израел трябва да изпълни разпореждането на Международния съд в Хага
Коментари Харесай

Жозел Борел: Израел трябва да изпълни разпорежданията на Международния съд в Хага

Израел би трябвало да извърши разпореждането на Международния съд в Хага да спре неотложно военната си атака в Рафах, написа в " Екс " висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Разпорежданията на Международния съд в Хага са обвързващи за страните и би трябвало да бъдат прилагани напълно и дейно ", акцентира Борел.

Той означи, че Израел би трябвало също така да резервира граничния пункт Рафах отворен за доставките на филантропична помощ. Страната би трябвало и да подсигурява достъпа на всеки назначен от Организация на обединените нации орган, проверяващ отправените против нея обвинявания в геноцид, както и да подаде отчет до съда за всички ограничения, подхванати за осъществяването на разпореждането, добави Борел.

Операцията публично е ориентирана против палестинската въоръжена формация " Хамас ", само че също по този начин предизвиква големи премеждия на хиляди цивилни, попаднали в града, отбелязва ДПА. Според Международния съд в Хага филантропичната обстановка в Рафах сега е " пагубна " и са нужни спомагателни ограничения, с цел да се предотвратят по-нататъшни вреди за цивилните.

Вчера Израел отговори на решението на съда, като настоя, че дейностите му в Рафах са били част от " отбранителна и обективна война " след терористичните офанзиви, осъществени от " Хамас " на 7 октомври. В взаимно изказване ръководителят на израелския Съвет за национална сигурност и представителят на Министерството на външните работи обявиха, че страната " не е провеждала и няма да организира военни дейности в региона на Рафах, които могат да причинят на палестинското цивилно население в Газа условия на живот, които биха могли да доведат до неговото физическо заличаване напълно или отчасти ".

" Обвиненията в геноцид, повдигнати от Южна Африка против Израел в Международния съд в Хага, са измислени, възмутителни и морално отблъскващи ", се добавя в изказването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР