Благодарение на състава си къпините могат да имат положителен ефект

...
Благодарение на състава си къпините могат да имат положителен ефект
Коментари Харесай

Какви са ползите от къпините за здравето

Благодарение на състава си къпините могат да имат позитивен резултат върху човешката кръвоносна система, да укрепват кръвоносните съдове, да предотвратяват клетъчните разновидности и да предотвратяват развиването на рак . Ето какво още споделят специалистите.

Консумацията на зрънце, споделят те, може също да стабилизира метаболитните процеси и метаболизма и да укрепи имунната система. Пулпът на зрънцето съдържа семена, които съдържат омега-3-6 мастни киселини, фибри и антиоксиданти. Плодът съдържа доста витамини (А, С, Е, витамини от група В) и макронутриенти (калий, калций, фосфор, магнезий, натрий), настояват експертите.

Зрънцето може да бъде от огромна изгода за мъжете, защото е една от десетте храни с най-високо наличие на антиоксиданти. Те намаляват равнищата на неприятния холестерол, което понижава риска от увреждане на артериите, атеросклероза и сърдечни болести , чести аргументи за гибел при мъжете.

Къпините са потребни и за дамите . Така че огромно количество витамин С в него взе участие в синтеза на колаген, което въздейства върху еластичността и стегнатостта на кожата. Калият, калцият и магнезият, които са част от къпините, понижават болката по време на менструация , усъвършенстват настроението и покачват общия тонус.

Гастроентерологът Татяна Терехова съобщи, че юли се счита за сезон на горски плодове като къпини, череши, касис и малини. Според лекаря тези плодове съдържат огромно количество витамини и минерали.

Терапевтът, диетолог, лекар на медицинските науки Маргарита Королева описа кое зрънце оказва помощ за понижаване на налягането.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР