Благодарение на глобалния скок на цените на суровините, предизвикан от

...
Благодарение на глобалния скок на цените на суровините, предизвикан от
Коментари Харесай

Кои са най-големите въглищни мини в света?

Благодарение на световния скок на цените на суровините, провокиран от войната в Украйна, въглищата, до неотдавна заклеймявани като най-замърсяващия енергоносител, още веднъж се радват на засилено търсене.

Цената на въглищата, които се употребяват за произвеждане на електричество, се повиши до рекордни равнища през лятото като резултат от войната, която остави доста европейски страни без достъп до жизненоважни доставки на природен газ и въглища от техните съществени снабдители Русия и Украйна.

В Европа купувачите търсят всевъзможни други възможности за доставяне с въглища, в това число и от много отдалечени дестинации. Много държавни управления са склонни даже да загърбят, най-малко краткотрайно, поставените цели в битката с климатичните промени, с цел да си обезпечат жизнановажните енергийни доставки за очертаващата се тежка зима.

Ето кои са 10-те най-големи въглищни мини в света, съгласно класацията на Global Energy Monitor. Тя е основана на действителното им произвеждане през 2020 и 2021 година.

10. Хейдайгоу, Китай

Откритият рудник Shenhua Heidaigou е десетата по величина въглищна мина в света. Тя се ръководи от добивната компания Shenhua Junggar Energy в китайската провинция Вътрешна Моноголия. Това е втората по величина въглищна мина в Китай.

9. Пасир, Индонезия

Въглищната мина Пасир е осмата по величина въглищна мина в света въз основа на действителното произвеждане. Откритият рудник е благосъстоятелност на Kideco Jaya Agung - дъщерно сдружение на Indika Energy в Източен Калимантан, Индонезия. Това е третата по величина въглищна мина в Индонезия и Югоизточна Азия.

8. Тутупан, Индонезия

Рудникът Тутупан е седмата по величина въглищна мина в света. Тя се ръководи от Adaro Indonesia, дъщерно сдружение на Adaro Group в Южен Калимантан, Индонезия. Това е втората най-голяма въглищна мина в Индонезия и Югоизточна Азия.
 
       View this post on Instagram                      
A post shared by Marcin Szostak (@jakiesszity)

7. Белчатов, Полша

Въглищната мина Белчатов е шестата по величина в света. Откритият рудник е благосъстоятелност на Polska Grupa Energetyczna и се намира покрай енергийния комплекс Белчатов във войводство Лодз, Полша. Това е и най-голямата въглищна мина в Европа.

6. Далиута-Хуожито, Китай

Мината Далиута-Хуожито е шестата по величина в света. Управлява се от China Shenhua Energy в Шанси, Китай. Това е най-голямата подземна въглищна мина в света и най-голямата въглищна мина в Източна Азия.

5. Гевра, Индия

Гевра е петата по величина в света въз основа на добивите си. Комплексът от открити мини се ръководи от South Eastern Coalfields Limited, дъщерно сдружение на Coal India в Корба, Индия. Това е втората по величина въглищна мина в Индия и Южна Азия.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Rîshãbh Ñîshãd (@rishu_n_clickss_)

 

4. Кусмунда, Индия

Въглищната мина Кусмундаa е четвъртата по величина в света. Тя включва комплекс от открити рудници, който се ръководи от South Eastern Coalfields Limited, дъщерно сдружение на Coal India, в Корба,  Индия. Това е и най-голямата мина в Южна Азия.

3. Black Thunder, Съединени американски щати

Откритият рудник Black Thunder е третата по величина въглищна мина в света. Той се ръководи от Thunder Basin Coal Company, дъщерно сдружение на Arch Resources, покрай Райт, в окръг Кембъл, Уайоминг. Това е втората по величина мина в Съединени американски щати и Северна Америка.
 
       View this post on Instagram                      
A post shared by CanadianRailFan (@zackthecprailfan)

 

2.  North Antelope Rochelle, Съединени американски щати

Рудникът North Antelope Rochelle е втората по величина въглищна мина в света. Той е благосъстоятелност на Powder River Coal, дъщерно сдружение на Peabody Energy и се намира на 100 километра южно от Жилет в окръг Кембъл, Уайоминг. Това е най-голямата мина в Северна Америка.

1. KPC Operation, Индонезия

KPC Operation в Индонезия е най-големият въгледобивен комплекс в света въз основа на добивите. Той се състои от две прилежащи мини – Бенгалон и Сангата, ръководени от Kaltim Prima Coal (KPC) - дъщерно сдружение на Bumi Resources в Източен Калимантан, Индонезия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР