Твърде дълго време улица в бургаския жилищен комплекс Славейков“ е

...
</TD
>Твърде дълго време улица в бургаския жилищен комплекс Славейков“ е
Коментари Харесай

Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключи! Готвят протести!

Твърде дълго време улица в бургаския жилищен комплекс " Славейков “ е разкопана след ВиК ремонт. Живущите в блокове 15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 И 114 повече от година се " любуват “ на лунния пейзаж до домовете им. Хората  се заканват да стачкуват и да затварят основни булеварди в града, в случай че не се вземат ограничения в най-кратки периоди, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Ремонтът на улицата и подмяната на канализацията стартира още при започване на декември 2022г. Подменени са тръбите, а компанията реализатор на ремонта единствено е засипала изкопаните сектори и ги е зарязала. Хората се оплакват, че са се появили големи дупки и неравности. През летния сезон, когато времето е изсъхнало и поради преминаващите по въпросната улица коли, се вдигали облаци от прахуляк, а през есенно-зимния сезон, когато стартират преваляванията от дъжд.

" Така към този момент повече от година, поради бездействието на виновните за това институции, ние жителите, а и бизнеса, сме принудени да поносим нездравословните последици от това, да дишаме въздух с огромна централизация на прахуляк и да се придвижваме по кална и мръсна улица, а децата ни да не могат да излязат да играят или спортуват на вън, поради праха във въздуха.

Всички ние недоумяваме за какво повече от година не е финализиран този ремонт, за какво, когато се разкопае една улица заради ремонтни действия, тя по-късно не се връща в предходното и положение, с цел да може да употребява от живущите по предопределение, за какво откакто тръбопроводът е сменен още преди една година, би трябвало да чакаме толкоз дълго време една улица от към 500 метра да бъде довършена и въведена в употреба, в случай, че за дотъкмяване на ремонтните работи е нужен най-вече месец. Всички тези въпроси нямат съответен отговор. Институциите си трансферират топката, от общината се оправдават, че всичко зависи от ВиК Бургас, а от ВиК Бургас, декларират, че общината е тази, която е виновна, само че в последна сметка никой не поема отговорност за протичащото се.

На последващо място, големите дупки на въпросната улица основават и предпоставки за пораждане на ПТП изключително през летния сезон, когато придвижването по нея е интензивно. Освен това поради огромните неравности по нея трошим колите си постоянно, от което поносим огромни вреди. А най-големи вреди търпят комерсиалните обекти на улицата, които се оплакват от отлив на клиенти поради праха, дупките и мръсотията. Тук следва въпросът кой ще репарира тези вреди и по какъв начин ние всички, които ги поносим ще бъдем обезщетени “, жалват се живущите в региона.

Хората упорстват Община Бургас да извърши отговорностите си и в най-кратки периоди да приключи ремонта на улицата. " В случай, че няма резултат от сегашния сигнал в границите на две седмици след подаването му, ще бъдем принудени да потърсим правата си по правосъден ред за породените ни вреди, както и да обявим началото на протестни дейности със затварянето на основни булеварди в града “, заканват се те.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР