Бизнесменът беглец Карлос Гон загуби отново частично свободата си, защото

...
Бизнесменът беглец Карлос Гон загуби отново частично свободата си, защото
Коментари Харесай

Ливан забрани на Карлос Гон да напуска границите му

Бизнесменът дезертьор Карлос Гон загуби още веднъж отчасти свободата си, тъй като Ливан, където избяга от Япония, му забрани да напуща границите му, предадоха международните организации. На другия ден след неговата сензационна конференция в Бейрут, на която разобличи японското правораздаване, ливанската основна прокуратура се базира на издадената против него интернационална заповед за арест, с цел да разгласи, че той не може да пътува в чужбина, до момента в който не даде още през днешния ден показания пред ливанското правораздаване.

Бившият началник на автомобилния тръст „ Рено-Нисан-Мицубиши “, апетитен допреди година като международен виртуоз в бизнеса, провокира с конференцията си гневна реакция в Япония, която се отнасяше другояче сдържано след бягството му на 29 декември. Японската министърка на правораздаването Масако Мори се разгневи на неговото „ медийно шоу “ в сряда и съобщи през днешния ден: „ Искам той да пристигна и да се изправи в действителност през японското правораздаване, само че той избяга, макар че даже не бе заключен и можеше свободно да се среща с юристите си “. Гон се възползва да избяга, до момента в който бе под домакински арест. Японското правораздаване го преследва поради хипотетично заграбване на огромна сума под формата на многомилионна награда, за която той съобщи през вчерашния ден, че нито е получавал, нито е била гласувана от управителния съвет на концерна.

Карлос Гон се оплака от душевен тормоз по време на следствието и упрекна японското правораздаване, че по неговата процедура прокуратурата, а не съдията е стопанин на правосъдния развой. Той избегна да разкрие пред публицистите – макар техните настойчиви въпроси – по какъв начин тъкмо е избягал и дали се е укрил в резервоар за контрабас, както се твърди. Френското списание „ Експрес “ се добра до изтекла информация, съгласно която частният аероплан модел Bombardier Global Express, с който е напуснал Япония, е бил на турската компания MNG Jet, която е изпълнила поръчка на основаната в Дубай компания Al-Nitaq Al-Akhdhar против възнаграждение от 175 000 $ за полет от Осака до Истанбул. По-рано тази компания е оперирала в Ирак.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР