Хуберт Хуркач никога не е бил особен любител на играта

...
Хуберт Хуркач никога не е бил особен любител на играта
Коментари Харесай

Хуркач след убедителния успех над Надал: Гордея се със себе си; Рафа е по-голям от спорта

Хуберт Хуркач в никакъв случай не е бил необикновен фен на играта на червени кортове, само че през този сезон демонстрира страховит напредък и завоюва дебютната си ATP купата на тази настилка, триумфирайки в Ещорил. Вчера пък полякът изигра страховит мач в Рим и не остави безусловно никакви шансове на 10-кратния първенец Рафаел Надал, надигравайки го с 6:1 6:3, а ето какво показа Хуркач след това:

Влязох в доста добър темп след първите няколко гейма и можех да връщам топката в корта безпределно дълго време. Резултатът наподобява като че ли е било елементарно на корта, само че знаех по какъв начин би трябвало да бъда на най-високото си равнище, тъй като той незабавно ще се завърне, в случай че си разреша разпределяне. Наистина съм доста горделив със себе си. Да играеш с Рафа е нещо особено и в действителност по-различно като преживяване, изключително на клей. Това е настилката, на която той господства през последните 20 години и никой не би могъл да се приближи до неговите достижения.

Бих споделил, че Рафа е по-голям от спорта, тъй като е въодушевил толкоз доста хора, които са последвали неговия път. Невероятно благополучен съм да имам сходно преживяване през днешния ден, спомняйки си по какъв начин като дребен го следих да печели всички тези трофеи тук и на Ролан Гарос. Наистина доста желаех да играя с него, защото е страховит опит и желаех да бъда част от тази атмосфера. Видяхте какъв брой доста хора го обичат и бяха тук, с цел да го поддържат - разяснява международният номер 9 след евентуално най-паметната си победа на червени кортове в кариерата си.

Nothing but respect for Rafa
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР