Бизнесът по една от двете основни централни пешеходни улици в

...
Бизнесът по една от двете основни централни пешеходни улици в
Коментари Харесай

Бизнесът на „Графа“ още не може да се възстанови от дългия ремонт на улицата

Бизнесът по една от двете съществени централни пешеходни улици в София – „ Граф Игнатиев “ към момента не може да се възвърне от ремонта на улицата. Това е заключението от отчет на консултантската компания в областта на комерсиалните парцели Colliers.

Както е известно ремонтът на „ Граф Игнатиев “ неколкократно беше удължаван, което възпрепятстваше потребителския поток от региона. Анализът на Colliers демонстрира, че в интервала 2017-2019 свободните търговски площи по улицата се усилват от 8% на 18% от всички парцели по нея. Този относително висок дял на свободните площи се резервира и през 2020 година и през първото полугодие на 2021 година, към когато е направено проучването.

Причината в забавеното възобновяване не е пандемията, тъй като данните ясно сочат, че по другите централни градски елементи се записва повишение на заетите парцели. Например на „ Витошка “ свободните имоти се усилват от под 1% през 2019 година до 9% през 2020 година, а през първата половина на 2021 година те се намаляват до 8%. По улица „ Солунска “, която въпреки и да не е пешеходна, само че пресича „ Витошка “, свободните площи са под 5% от 2019 година насам и се задържат на това равнище и през 2020 година и 2021 година „ Солунска “ е и улицата с най-вече нови обекти – единствено в границите на първите шест месеца на 2021 година над 20% от обектите по нея са били актуализирани. За съпоставяне в същия интервал единствено 5% от обектите са нови на „ Граф Игнатиев “ и 4% от тези по „ Витошка “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР