Грузинският парламент днес ще одобри спорния закон за чуждите агенти.

...
Грузинският парламент днес ще одобри спорния закон за чуждите агенти.
Коментари Харесай

Грузия пред одобрение на спорния закон за чуждите агенти

Грузинският парламент през днешния ден ще утвърди противоречивия закон за непознатите сътрудници. Това съобщи министър председателят на Грузия Иракли Кобахидзе. В телевизионно послание той разгласи, че Народното събрание ще работи съгласно волята на болшинството от популацията на страната и ще одобри закона, предава Българска национална телевизия. 

Повече от месец Грузия е обхваната от митинги, които са определяни като най-масовите от години. Повечето университети са затворени, тъй като студентите са в стачка. Според премиера, обаче, в случай че Народното събрание отстъпи и не одобри закона, Грузия ще загуби суверенитета си. Очакват се всеобщи митинги в цялата страна.

Критиците на законопроекта споделят, че държавното управление го е изготвило по модела на съветския закон за задграничните сътрудници и че цели посредством новото законодателство да пречи на работата на самостоятелни сдружения и медии. В Русия голям брой организации и физически лица са обозначени като задгранични сътрудници, което постоянно им основава съществени юридически проблеми, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР