Бизнесът може да кандидатства до 21 септември за финансиране по

...
Бизнесът може да кандидатства до 21 септември за финансиране по
Коментари Харесай

Отпускат се 260 млн. лв. за технологична модернизация на малкия бизнес

Бизнесът може да кандидатства до 21 септември за финансиране по първата отворена процедура по Плана за възобновяване и резистентност -Технологична рационализация, която се осъществя посредством Министерството на нововъведенията и растежа. Предвидени са 260 милиона лв..

" Средствата са ориентирани към дребния и междинен бизнес.  Има опция компании от разнообразни сектори да аплайват за финансиране. По първата отворена процедура по Плана за възобновяване и резистентност – Технологична рационализация, имаме 900 подадени плана. През три минути идва нов ", съобщи служебният министър Александър Пулев, представен от Българското национално радио.

" По линия на Министерството на нововъведенията и растежа до края на тази година единствено по Плана за възобновяване и резистентност ще успеем да подкрепим бизнеса с 600 млн. лева Планът е отворен и работи, макар спекулациите по тази тематика “, изясни Пулев.

Той акцентира, че до края на годината се отварят още три стратегии по Плана за възобновяване и резистентност – за киберсигурност и софтуерни решения в размер на 30.6 млн. лева, за създаване на ВЕИ за лично произвеждане на сила в размер на 200 млн. лева и за развойни действия и интелектуална благосъстоятелност с общ бюджет от 120 млн. лева

" Огромен интерес има към мярката за създаване на ВЕИ за лично произвеждане на сила – внедряване на слънчеви панели със съпътстваща инфраструктура ", сподели Пулев и уточни, че плануваните 200 млн. лева ще бъдат оползотворени бързо.

По линия на структурните фондове на Европейския съюз Пулев разгласи, че от идната година Министерството на нововъведенията и растежа ще разполага със 7 милиарда лева за поддръжка на микро-, дребни и междинни, огромни, научни центрове, иновационни и високотехнологични компании.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР