Бившият №1 в световната ранглиста Новак Джокович триумфира с титлата

...
Бившият №1 в световната ранглиста Новак Джокович триумфира с титлата
Коментари Харесай

Джокович мина и през Циципас, за да триумфира в Астана

Бившият №1 в международната класация Новак Джокович победи с купата от АТР 500 шампионата в Астана, Казахстан, откакто на финала надигра Стефанос Циципас.

Сърбинът не остави никакви шансове на своя противник и го победи с 6:3, 6:4 за час и 15 минути игра в казахстанската столица, с цел да грабне купа №90 в кариерата си.

По този метод Ноле се приближи единствено на два трофея от един от своите огромни противници Рафаел Надал във безконечната ранглиста на сингъл, която се води от Джими Конърс със 109 триумфа.

Освен това триумфът подсигурява на Джокович и класиране за финалите на АТР в Торино през ноември. 21-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем стана петият тенисист, който си подсигурява мястото в италианския град след Карлос Алкарас, Рафаел Надал, Каспер Рууд и Стефанос Циципас.

" Това е мечтана кариера за мен, не преставам да спечелвам трофеи. Това бе един от значимите мачове, които желаех да печеля. Мина доста време след Уимбълдън. Продължавам да се боря на всички шампионати. За страдание не съумях да печеля тази година на червени кортове на Ролан Гарос и в Мадрид ", показа Новак Джокович след триумфа си.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР