Бившият световен шампион по бокс Джейк ЛаМота, чийто живот на

...
Бившият световен шампион по бокс Джейк ЛаМота, чийто живот на
Коментари Харесай

Почина Разярения бик, великият боксьор Джейк ЛаМота

Бившият международен първенец по бокс Джейк ЛаМота, чийто живот на принуждение на и отвън кръга бе показан в паметния филм "Разярения бик ", умря в четвъртък, осведоми една от неговите дъщери.

ЛаМота бе в 90-те години на своя живот като по документи бе роден на 10 юли 1922 година, само че съгласно други данни бе раждането му е през 1921.

Неговата седма брачна половинка Денис Бейкър показа, че боксьорът, който живееше в дом за остарели хора в Маями, е умрял след затруднения от пневмония.

Актьорът Роберт Де Ниро, който завоюва Оскар за ролята си в облика на ЛаМота, написа: "Почивай в мир, шампионе. "

Кариерата на ЛаМота ще се запомни най-много със съперничеството му с именития Шугър Рей Робинсън, който побеждава ЛаМота в пет от шестте им дуела.

За 13-годишната си кариера ЛаМота, прочут като "Разярения бик " и "Бика от Бронкс ", е спечелил 83 мача (30 с нокаут), има 19 загуби и 4 равенства. Той в никакъв случай не е нокаутиран, а през 2002 авторитетното списание "Ринг " го сложи на 52-о място в листата на 80-те най-хубави боксьора за миналите 80 години.

ЛаМота ще остане в историята и със симулативно изгубения мач през 1947 година против Били Фокс в подмяна на късмет да се бие за международната купа в междинна категория. ЛаМота е оголен, само че въпреки всичко получава късмет за купата през 1948 година, когато побеждава Марсел Сердан.

"Разярения бик " на Мартин Скорсезе от 1980 година бе основан на автобиографията на ЛаМота, а самият боксьор оказва помощ на Де Ниро да се приготви за ролята като тренира с него.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР