Бившият селекционер на Шотландия и легендарен треньор на Глазгоу Рейнджърс

...
Бившият селекционер на Шотландия и легендарен треньор на Глазгоу Рейнджърс
Коментари Харесай

Тъжно! Отиде си още една футболна легенда!

Бившият селекционер на Шотландия и именит треньор на Глазгоу Рейнджърс - Уолтър Смит умря на 73-годишна възраст, оповестиха от клуба.

" С огромна горест оповестяваме кончината на нашия някогашен треньор, президент и легенда на клуба Уолтър Смит ", се споделя в официалното съобщение на Рейнджърс.

С два престоя отпред на клуба Смит е спечелил 21 трофея, от които 7 шампионски трофеи за 8 години по време на първия си интервал в Рейнджърс от 1991 година.

След това той е отпред на Евертън във Висшата лига, като за малко е и помощник на Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, преди да стане селекционер на Шотландия през 2004-а.

През 2007-а той се завръща на " Айброкс Парк ", спечелвайки нови 3 шампионски трофеи и извеждайки тима до финала в шампионата за Купата на УЕФА през 2011 година, изгубен от съветския Зенит.

" Невъзможно е да се дефинира какво представляваше Уолтър за всеки един от нас в Рейнджърс. За последователите на тима той беше доста повече от треньор по футбол. Уолтър беше другар за доста хора, водач, дипломат и най-много легенда ", съобщи президентът на клуба Дъглъс Парк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР