Бившият президент на Украйна Петро Порошенко официално е заподозрян по

...
Бившият президент на Украйна Петро Порошенко официално е заподозрян по
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение срещу Петро Порошенко

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко публично е обвинен по дело за даване на противозаконна заповед на ръководителя на службата за външно разузнаване, заяви РИА Новости.

Според връченото от Държавното разследване известие, тази заповед е довела ръководителя на външното разузнаване до дейности, превишаващи служебните му отговорности.

През юли 2018 година Сергей Семочко - шеф на киевското ръководство на Службата за сигурност на Украйна, е назначен от Порошенко за първи заместник-ръководител на Службата за външно разузнаване.

През октомври 2018 година е оповестено журналистическо следствие Bihus.info, в което се твърди, че в интервала 2015 - 2017 година по време на спора в Донбас, фамилията на Семечко, което не разполагало с огромни законни приходи, е придобило против няколко милиона $ три къщи в една от най-скъпите вилни зони до Киев - село Козин.

Разследването е открило, че фамилията на „ украинския шпионин и контраразузнавач " Семечко е вписано в базата данни на данъкоплатците на Руската федерация. По-късно контраразузнавателната работа на Украйна удостовери, че брачната половинка на Семечко има съветско поданство.

През април 2019 година Порошенко уволни Семечко от заемания пост.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР