Бившият премиер Бойко Борисов се изяви като адвокат на руската

...
Бившият премиер Бойко Борисов се изяви като адвокат на руската
Коментари Харесай

Борисов хвърли вината за газовата зависимост от Русия на хан Аспарух

Бившият министър председател Бойко Борисов се изяви като юрист на съветската компания " Газпром ", която предходната седмица спря подаването на газ към България и Полша.  " Никой не ни е спирал кранчето. България си го спря сама, правейки се на ястреби. Пиарът им е подобен ", разяснява водачът на ГЕРБ пред публицисти в партийната централа. Брифингът, каквито са всекидневно изявите на Борисов, приличаше повече на моноспектакъл, в който подлага на критика дейностите на държавното управление около прекъсването на съветския газ. Борисов се разноски по всички тематики – украинското жито, изнасянето на оръжие, стабилността на обединението, кучето, което подари на Путин преди десетина години, цената на агнешкото, по какъв начин Кирил Петков " мощно гушнал " Зеленски, тъй като имитирал някогашния министър председател. Той даже предложи българите да вървят да си купят агнешко за Гергьовден от Гърция, защото тук животът щял да бъде непостижим.

" Страшни схемаджии, евалла. Там са мислители, които в схемите нямат равни ", продължи Борисов по адрес на държавното управление. Борисов, по чието време медийната независимост доближи дъното, упрекна медиите, че прикриват " далаверите " на държавното управление. " Ако грешиме, ще се извиниме ", рече водачът на ГЕРБ.

На въпрос кой е отговорен, че страната ни към днешна дата е подвластна от съветски газ, Борисов се върна към основаването на българската страна.  " Още когато хан Аспарух, хан Кубрат, хан Крум, българските велики ханове се откриват на тази територия, са създали по този начин, че да сме геостратегически най-близко до тях ", изясни някогашният министър председател. Той продължи с това, че по време на комунистическия режим у нас газопреносната ни мрежа е развивана и вложена да е 100% подвластна от Русия и единствено с една входна точка на Дунав, а всички други - изходи - за Турция, Гърция. " След това други държавни управления вършиха Южен поток, вършиха доста други неща, ние през това време строяхме интеконтектор с Румъния, с Турция, с Гърция ", добави Борисов. По негови думи само държавното управление на ГЕРБ е работило за същинска диверсификация и я постигнало, за което е трябвало да получи благодарности.  " Ясен ли съм ", попита Борисов журналиста, който му зададе въпроса, и след това се зарече, че, в случай че беше с джипката, щеше да го води от точка до точка, до момента в който не каже " да ".

Борисов за следващ път уточни, че ГЕРБ ще поддържат в Народното събрание решението за даване на военна помощ на Украйна. По думите му това е тежък политически пасив, тъй като това " народът не го приема ". ГЕРБ обаче въобще не желали да се връщат на власт. 

Кучето за Путин

После водачът на ГЕРБ се впусна да разяснява тематиката с кученцето, което през 2010 година подари на съветския президент Владимир Путин. Той описа, че преди време дружно със Стефан (бел. ред. най-вероятно Стефан Попов - ръководител на клуба " Българско овчарско куче " ) почнали да издирват породата по планините, с цел да могат да я развъждат, а след това България да записва своя порода овчарско куче. " Даже Северна Македония имат шар планинец записано ", уточни Борисов и описа какъв брой мъчно е било да се записва българската порода, " изтрепани "  от комунистите, тъй като ги хапели, когато отнемали овцете. " Царят носи на Хуан Карлос, в Щатите. На всички, които познаваме, подарявахме, с цел да го разпространяваме ", изясни той.

" Сега вие гушкате шпицове, такова-онакова, кокер шпаньоли, болонки, то не мяза, дет` се вика, много а нямаше българско куче. И като пристигна Путин, тогава беше премиер, неговото, което взе, го гледа и напряко му се хвърли в краката. Той го взе, гушна го и по този начин го взе. Аз му споделих: " Ако ще го гледаш, ти го давам. Аз ги обичам като деца, другояче няма да ти го дам ". Той ми вика: " Обещавам, че ще го виждам ", описа Борисов за случката. Няколко дни след този миг се обадил на Путин и му споделил:  " Eй, да не вземете в този момент да го разпорите да му търсите чипове, подслушватели, това е душичка златна, няма да го пипате ". " Прави ли сме го за народа ", уточни Борисов по адрес на подареното куче. 

" Мирчев (Ивайло Мирчев) и Христо Иванов мачка не са отгледали, ще ми приказват за... ", продължи Борисов, очевидно раздразнителен от припомнянето на историята по какъв начин е подарил куче на Путин. " Да спрат да се лигавят, тъй като ще стана по-остър ", предизвести той. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР