Бившият национален селекционер Георги Дерменджиев коментира пред Мач Телеграф победата

...
Бившият национален селекционер Георги Дерменджиев коментира пред Мач Телеграф победата
Коментари Харесай

Георги Дерменджиев: Сираков и Мъри сложиха точка на това порочно управление

Бившият народен селекционер Георги Дерменджиев разяснява пред " Мач Телеграф " успеха на водения от него преди години Левски против ЦСКА.

" Дербито е доста чакана среща от всички. Винаги е имало доста почитатели, които следят тези мачове. Мисля, че Левски справедливо победи и като игра, и като държание на терена, придвижването с топка и без нея, динамичността, която имаше в самия мач. " Сините " превъзхождаха ЦСКА във всичко. Последната победа на Левски в шампионата беше, когато аз бях треньор на " сините ". Тогава бяхме подготвени за този мач. Победихме с автогол, само че с цел да влезе това попадение, би трябвало да принудиш играча отсреща да сгреши.

Бяха значими трите точки да се вземат. От момента, в който Наско Сираков и Станимир Стоилов станаха управителни фрагменти в клуба, нещата получиха различен метод на ръководство. Получи се по този начин, че те двамата сложиха точка на това порочно ръководство. Другият значим миг е, че те сплотиха последователите. Финансовата обстановка се усъвършенства. Не взимаха непотребни играчи, които да взимат такива високи хонорари. Това са доста значими фактори, които усъвършенстваха изискванията в Левски.

Освен това Стоилов е доста умел експерт с огромна рутина и триумфи. Със своя престиж сподели на играчите какво би трябвало да се прави. Футболистите се пробват да водят играта ", съобщи Дерменджиев.

" Този ЦСКА не е ЦСКА, който всички чакат. Саша Илич е играл такива дербита, само че доста от неговите футболисти не са. Мисля, че отговорността им влияе психически и това е повода да наподобяват по този начин. Има огромна част от футболистите, които играят тромаво. Ако съдим по международната процедура, когато става въпрос за дербита, не играят повече от 15-16 индивида. Мисля, че Илич към момента учи играчите и е допустимо заради тази причина да прави ротациите.

В елита е огромна разликата сред първите осем тима и вторите. България не трябва да разполага с повече от 10 тима в Първа лига, с цел да има добра конкуренция. С нищо не се способства към качеството на футбола. Дори бих задал по този начин въпроса, с какво оказват помощ отборите обратно в класирането даже на националните тимове? ", показа още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР