Бившият министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин представи

...
Бившият министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин представи
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: 80% от хората търсят работа чрез близки

Бившият министър на труда и обществената политика Ивайло Калфин показа статистика на "Тренд ", съгласно която 80% от безработните у нас търсят работа посредством своите близки.

Данните от анкетата, поръчана от фондация "Фридрих Еберт ", демонстрират още, че 300 хиляди българи въобще не търсят работа, макар че са безработни от повече от година.

Калфин дефинира тази обстановка като изненадваща и смущаваща, защото броя е доста по-голяма от упованията на специалистите.

По думите ми тези 300 хиляди души са към 10% от работната мощ и има опция точно те да се трансфорат в огромен запас за стопанската система.

17% от хората в сходно състояние признават, че при опция работят "на черно ", а 10% показват, че имат приходи от сезонна работа в чужбина.

Голям бил броят на тези, които разчитат единствено и само на приходите на различен член от фамилията.

"Това генерира беднотия и разделяне в обществото ", акцентира Калфин, като добави, че етническите разлики не са толкоз огромни.

Над половината от интервюираните са изявили подготвеност да стартират работа против съответно възнаграждение, като в множеството случаи приказваме за заплащане в границите на 1000 лева месечно

Той посочи, че българите над 50-годишна възраст всеобщо не се записват на курсове за преквалификация, не вършат нищо и чакат един ден да получат обществена пенсия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР