Бившият главен стратег на Белия дом и президента Тръмп -

...
Бившият главен стратег на Белия дом и президента Тръмп -
Коментари Харесай

Арестуваха Стив Банън по обвинения в измама със средства за стената с Мексико

Бившият основен пълководец на Белия дом и президента Тръмп - Стив Банън беше задържан, откакто беше упрекнат в машинация на стотици хиляди донори посредством акцията за набиране на средства за създаване на стената на Съединени американски щати с Мексико, оповестява Ройтерс.

За Банън и тримата други упрекнати - Брайън Колфадж, Андрю Бадолато и Тимъти Ший, прокурорите настояват, че са измамили донорите, събирайки над 25 милиона $ за създаване на стена по южната граница на Съединените щати, само че отклонявайки част от тези пари за персонална полза, съобщи прокурорът на Ню Йорк Одри Страус.

Според източниците на телевизия MSNBC Стив Банън се чака да се признае за почтен в днешното му чуване.

Коментирайки случая, Одри Страус сподели, че " подсъдимите измамили стотици хиляди донори, като се възползвали от интереса им да финансират гранична стена, с цел да съберат милиони долари под подправен претекст, че всички тези пари ще бъдат изразходвани за строителството на стената по границата с Мексико ".

" Докато неведнъж уверяваха донорите, че на Брайън Колфадж, създателят и общественото лице на фонда " Ние построяваме стената ", няма да бъде изплатен нито цент, подсъдимите скрито възнамерявали да предадат стотици хиляди долари на Колфадж, които той употребява за финансиране на своя обилен метод на живот. Благодарим на Американските пощи (USPIS) за партньорството им в следствието на този случай и оставаме всеотдайни да отстраняваме и преследваме машинация, където и да я намерим. “

Банън напусна Белия дом през август 2017-та. Обвинението против него оказва се в миг, когато в допитванията до публичното мнение Доналд Тръмп изостава съществено зад демократа Джо Байдън - негов главен съперник в изборите за президент на трети ноември.

Прессекретарят на Белия дом Кейли МакЕнани съобщи, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не е взел участие с някогашния си консултант Стив Банън в акцията за набиране на средства за ускорение на построяването на граничната стена сред Съединени американски щати и Мексико.

Като доказателство за изказванията си, тя сподели обръщение на Тръмп в Туитър от юли, в който той написа, че " не е склонен да се направи този доста дребен (мъничък) сектор от стената, в сложен регион, от частна група, която събира пари от реклами "..

Самият президент Доналд Тръмп отхвърли да има каквато и да е информация за хипотетична лъжлива акция за набиране на средства, ръководена от задържания му някогашен помощник Стив Банън.

" Изобщо не знам нищо за плана ", сподели Тръмп пред кореспонденти в Овалния кабинет в Белия дом.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР