Дори американците биха могли да ни завидят за Васил Петров,

...
Дори американците биха могли да ни завидят за Васил Петров,
Коментари Харесай

Джаз легендата Васил Петров: С любимата ми Маргарита плануваме да вдигнем сватба

Дори американците биха могли да ни завидят за Васил Петров, който извършва толкова майсторски „ класическата музика на Америка “, че неслучайно го назовават българския Франк Синатра освен у нас, а и по света.

Богатият му тембър и кадифеният му глас, са наслада за меломаните и концертите му постоянно и на всички места се радват на величествен триумф.

 

Признава, че откакто неотдавна означи 60-ия си празник, цифрата към този момент стартира да го стряска, само че пък е безапелационен, че би трябвало да благодарим на Бог за всеки ден, в който сме живи и здрави. Тъй като юбилеят се падал тъкмо по време на Страстната седмица, решил да го означи на патерица и по всяка възможност ще го отпразнува сред някой от концертите му. Навръх Великден бил в Родопите, а по-късно отпътувал за Атина.

 

И той като всеки човек съжалява за някои пропилени шансове. Преди години когато бил за пръв път във Флорида, настояли да отиде в Лас Вегас, защото това щяло да е добър трамплин за него. Той им обяснил, че няма сътрудник, а те го уверили, че това не е проблем. Въпреки всичко обаче, Петров се прибрал в родината си поради поетите задължения. Връщайки лентата обратно има вяра, че в случай че бил отпътувал за Лас Вегас, животът му е щял да се развие по различен метод.

 

Твърди, че е съумял да сбъдне фантазиите си и добавя, че Господ постоянно извършва съкровените стремежи, стига човек да се обърне към него. Признава, че животът му е изпълнен с чудеса, само че е от голяма значимост да са ти отворени духовните очи, с цел да можеш да ги забележиш.

Възнамерява да употребява паузите сред концертите, с цел да влезе да работи в студио върху албум с латиноамерикански шлагери от 70-те и 80-те години. Съвсем скоро има намерение да запише и две дуетни песни – с Хилда Казасян и с латинозвезда.

 

Споделя, че изначало увлечението му към музиката изглеждало мимолетно, а татко му, който към днешна дата е мъртвец му казвал, че му е намерил работа по специалността. Васил бил приключил техникума „ Хенри Форд “. В този ред на мисли, в случай че го бяха скъсали на приемния изпит за Консерваторията, щял да стартира работа като автомонтьор в сервиз в столичния квартал „ Дружба “.

 

Доволен е от пожизнените пенсии, гласувани от Народното събрание и показва, че колкото и алегорични да са сумите, са стъпка напред и ще компенсират ненапълно създателите без професионални задължения все още. Но като цяло дефинира като комичен бюджета за просвета и в поддръжка на думите си показва, че разликата сред този у нас и в Македония е десеткратна, в интерес на Македония, несъмнено.

 

Старае се да си обезпечава доста придвижване, само че поради прекомерно претрупания му график, в последно време не съумява да изминава по 5 километра пеш всеки ден. Но пък има намерение да навакса пропуснатото. Когато пък му се наложи да смъкна някой и различен кг, редуцира храната и тежестта влиза в норма.

 

Спазвал прецизно Великденския пост една седмица преди празника. Според него лишението от скотски храни освен е здравословно, а и води до намаляване, само че не в това е смисълът, а в милосърдието, съпричастността и въздържанието от греховете.

„ Човек би трябвало да е замислен, умозаключителен и събран в себе си, да насочва молебствия към Бог – това е основното значение на поста. Великден е най-великият празник, Възкресението е доказателството за истинността на всичко, което ни заобикаля и за написаното в Библията “, заключава Петров.

 

С Маргарита Тошева, която е и негов управител, са дружно от 12 години. Признава, че това е най-дългата му връзка с жена и добавя, че плануват да я узаконят като сключат брак. Събитието би трябвало да е скоро по думите му.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР