Бившият футболист на Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Спортинг и Левски

...
Бившият футболист на Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Спортинг и Левски
Коментари Харесай

Божинов: В Добруджа съм, за да помогна, а не да взема мястото на някое младо момче

Бившият футболист на Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Спортинг и Левски Валери Божинов през днешния ден дойде в Добрич и направи първа подготовка с Добруджа. Той ще се опита бързо да влезе във форма и да се завърне в игра, а също така ще бъде част от треньорския щаб на старши треньора Сашо Ангелов.

„ Тук съм да оказа помощ с каквото мога, а не да заема мястото на някое младо момче. Дали ще оказвам помощ вътре на терена или извън него е въпрос на сделка и диалози с треньора. За да влезе да играе, един футболист би трябвало да е квалифициран на 100% физически и душевен, а също и кондиционно. Със сигурност към момента ми се желае да съм на терена, само че едно е да искаш, а друго е да можеш. Президентът на клуба Йордан Йорданов има упоритостта Добруджа да остане в професионалния футбол. Няма да е елементарно, само че в случай че футболистите се трудят, влагат страст и адреналин във всяка една подготовка и оставят сърцето и душата си на терена на мачовете, нещата ще се получат “, показа опитният нападател.

Преди тренировката Валери Божинов получи фланелка на Добруджа с номер 86 – годината на неговото раждане. Той и останалите футболисти в тима подписаха топка и екип, които ще бъдат разиграни на благотворителен търг в София в поддръжка на потърпевшите от земетресението в Турция.

Идването на Валери Божинов в Добрич е самобитно завръщане в първия му клуб, тъй като първите му стъпки във футбола са точно в школата на Добруджа през есента на 1998 година По това време неговият доведен татко Сашо Ангелов носеше жълто-зеления екип в А група. Така на 12-годишна възраст Валери Божинов стартира тренировки в Добруджа, а негов първи треньор бе Валентин Ангелов – актуалният ментор на юношите младша възраст в школата. Това значи, че през тази пролет 15-годишният Валери Божинов-младши, който изкара зимната подготовка с мъжкия тим на Добруджа, ще може да играе за групировката, водена от първия треньор на татко му.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР