Бившият финансов министър Асен Василев съди бившия депутат от Има

...
Бившият финансов министър Асен Василев съди бившия депутат от Има
Коментари Харесай

Искът на Асен Василев срещу Тошко Йорданов е за 250 000 лв.

Бившият финансов министър Асен Василев съди някогашния народен представител от " ИТН " Тошко Йорданов за 250 хиляди лева, заяви в. " Сега ".

Василев е завел непълен иск за 25 100 лева за нанесени неимуществени вреди поради оскърбителен съгласно него изказвания, казани от трибуната на Народно събрание на 29 юли от Тошко Йорданов, който тогава бе ръководител на парламентарната група на Има Такъв Народ. Ако Василев завоюва това дело, ще може да заведе ново за остатъка до 250 хиляди лева

Тогава Йорданов упрекна Василев, че е откраднал интелектуална благосъстоятелност от компания и е бил наказан за това. Става въпрос за уеб страницата " Лесно.ком ", в чиято активност Василев имал присъединяване и финансирал с персонален заем, а по думите на Тошко Йорданов, по-късно откраднал интелектуална благосъстоятелност.

Василев отхвърли обвиняванията и съобщи, че по случая е спечелил всички каузи. Той съобщи още, че въпросът се изкарва още веднъж, откакто Има Такъв Народ три пъти го канили да стане министър, а той отказал.

В петък някогашният финансов министър заяви, че е завел дело против Тошко Йорданов, а " мястото, където разногласието ще бъде решен, е Софийски градски съд ".

Днес Йорданов задочно отговори на Василев. След като Има Такъв Народ се записва за изборите в ЦИК, той прикани Василев да прочете член 69 от Конституцията, който гласи, че народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях отзиви и за гласуванията си в Народното събрание.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР