Бившият директор и футболист на Левски - Станислав Ангелов говори

...
Бившият директор и футболист на Левски - Станислав Ангелов говори
Коментари Харесай

Станислав Ангелов: Наслаждавам се на това, че Левски прогресира

Бившият шеф и футболист на Левски - Станислав Ангелов приказва пред " Тема Спорт " за миналия сезон, както и за упованията от новата акция. Универсалният състезател на сините разяснява задачите и дали столичани могат да се борят за купата. Той приказва и за представянето на българския народен тим в Лигата на нациите.
 Роналдо направи първа подготовка с Левски
Роналдо направи първа подготовка с Левски

Последният му мач беше при започване на май

Г-н Ангелов, какво забелязвате в Левски сега, откакто отборът завоюва Купата на България през миналия сезон и приключи сезона с оптимизъм?

- Няма какво толкоз да се каже за моментното положение на тима. Наслаждавам се на това, че отборът има напредък, и ще се веселя да продължи това нещо.

Познавате чудесно и Станимир Стоилов. Какво съумя да промени треньорът в представянето на сините през предишния сезон?

- Всеки човек, а и треньор трансформира нещата, които не му харесват. Г-н Стоилов го направи това и постанова концепциите си. Това е в общи линии, няма какво друго да се уточни, тъй като това е главното в представянето на Левски.
 Боримиров: Роналдо е утвърден от Стоилов, нуждаехме се от конкуренция по десния фланг
Боримиров: Роналдо е утвърден от Стоилов, нуждаехме се от конкуренция по десния фланг

" Мисля, че с привличането му селекцията ще завърши "

Може ли да откроите някой състезател, който ви направи по-специално усещане през сезона?

- Селекцията през зимата в действителност беше добра. Не мога да кажа нещо по-специално за някой от отбора. Всички момчета извършват чудесно инструкциите на Станимир Стоилов и това се набива на очи при пръв взор. Колективът е водещ. Така като виждам, на Левски нещата се получават и във всеки мач свети друг състезател. Това е хубавото. Вижда се, че футболистите играят като тим, и това води отбора напред и се развива.

Може ли към този момент да считаме Левски за един от кандидатите за купата през идващия сезон?

- Знаем, че тимът всяка година се бори за купата. Това не е загадка, само че въпросът е по кое време Левски съумява да доближи до тази цел и по кое време не. Дано сините продължат в този темп на игра и да се борят по този метод. Ние, почитателите, ще продължим да ги поддържаме. Радваща е играта на Левски в последните мачове.

Какво смятате и за прехвърлянето на Ивелин Попов в Левски?

- Да, сините не са привличали от доста време състезател с неговия профил. Ивелин е прелестен футболист. Дано направи добра подготовка, да се включи в ритъма на тренировките и да покаже каквото може. Знам, че той има страхотни качества. Надявам се да е здрав и да му върви играта през идващия сезон.
 Янис Каргас: ПАОК не би трябвало да подценява Левски
Янис Каргас: ПАОК не би трябвало да подценява Левски

" " Сините " са огромен тим "

Какви са упованията ви за идния шампионат, откакто през предишния Лудогорец още веднъж завоюва златните медали, а ЦСКА изостана напролет?

- Очаквам, че през идната година шампионата ще е по-интересно. Ще забележим и в Европа кои тимове ще продължат и по какъв начин ще се показват. На мен ЦСКА ми правеше доста положително усещане през миналата година, само че във втория полусезон всички видяхме, че им се скапе ритъмът на игра. Може би и това, което приказва Станимир Стоилов от много време, че би трябвало да минем в режим пролет-есен, е вярно. Най-накрая би трябвало да се вземе под внимание, с цел да бъде добре за футбола.

Как ще коментирате и представянето на българския народен тим в Лигата на нациите?

- Какво да разясняваме тима? Всички ги виждаме. Лично съчувствам на момчетата, тъй като знам какво е да имаш тежки серии и да не се получава нищо от това, което искаш. Надявам се играчите да се вдигнат в идващите мачове. Най-лесно е да ритнеш някого, който е паднал. Нека да им подадем ръка. Просто хората, които управляват този спорт, да си вземат поука, тъй като по метода, който се прави в този момент, нищо положително не ни чака. Това е разковничето и публицистите точно там би трябвало да се насочат. Не е толкоз селекцията и играта, в случай че няма футбол. Трябва да се работи по различен метод.

Как стоят нещата и с Левски Раковски? Тимът ще взе участие ли през новия сезон в Югозападната Трета лига?

- Да ви кажа и аз не съм осведомен съответно с регламента за класирането. Ще изчакам до края на седмицата, само че при всички положения сме подготвени да се включим в конкуренцията. Имаме подготвеност, несъмнено. Момчетата си извоюваха това право и за какво да се откажем на финалната права.
 В Гърция: Левски не е чучело, единственият им късмет е Мъри
В Гърция: Левски не е чучело, единственият им късмет е Мъри

Обърнаха внимание на младоците
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР