Бившият американски президент Доналд Тръмп никога не е разглеждал възможността

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп никога не е разглеждал възможността
Коментари Харесай

Тръмп: Не съм и помислял да привличам военните, за да остана на власт

Бившият американски президент Доналд Тръмп в никакъв случай не е разглеждал опцията за привличане на военните, с цел да се задържи на власт след провалянето си на президентските избори през 2020 година, се показва в публикувано през вчерашния ден изказване на политика републиканец, представено от ТАСС, съобщи novini.bg.

" Макар доста хора да приказваха, че би трябвало да задействаме военните, аз в никакъв случай не съм мислил за това. Така че нямаше нито прелом, нито диалози за подобен. Всичко това са празни приказки на съчинители на подправени вести и на един военачалник, който няма никакво разбиране за това ", се акцентира в изказването.

По-рано телевизия Си Ен Ен популяризира фрагменти от книга на публицисти от в. " Вашингтон пост ", озаглавена " Аз самичък мога да оправя нещата: пагубната последна година на Доналд Джей Тръмп " ( " I Alone Can Fix It: Donald J. Trump's Catastrophic Final Year " ), в която се твърди, че американските генерали, в това число ръководителят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили Марк Мили са обсъждали опцията да подадат оставка, в случай че Тръмп, който тогава към момента беше собственик на Белия дом, би почнал да дава рискови или непозволени заповеди, като да вземем за пример, за подготовка на прелом в страната.

Според създателите на книгата военачалник Мили неведнъж изразил безпокойствие, че последователите на Тръмп може да готвят държавен прелом, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР