Решението в Общото събрание на ООН относно резолюцията за Сребреница

...
Решението в Общото събрание на ООН относно резолюцията за Сребреница
Коментари Харесай

Додик: Резолюцията за Сребреница ще сложи край на БиХ

„ Решението в Общото заседание на Организация на обединените нации по отношение на резолюцията за Сребреница подписва края на Босна и Херцеговина, съобщи президентът на Република Сръбска (РС) Милорад Додик. Той добави, че на сесията на държавното управление на районен съд на 23 май ще бъде препоръчано спокойно обособяване на ентитета от БиХ, заяви „ Курир “, представен от БГНЕС.

„ Дали всичко това ще бъде ускорено, или в някакъв обозрим миг, е въпрос на развой. Ние избираме спокойно обособяване и ще предложим това на сесията на държавното управление, която ще се организира в Сребреница, “ сподели Додик.

БГНЕС напомня, че Додик и сръбският президент Вучич се опълчват на резолюцията за геноцида в Сребреница, която следва да бъде гласувана на 23 май от Общото заседание на Организация на обединените нации. Сръбските водачи дефинират резолюцията като очерняща сръбския народ.

През юли 1995 година в босненския анклав Сребреница сръбските сили, командвани от военачалник Ратко Младич и Радован Караджич, избиха единствено за няколко дни над 9000 души. До през днешния ден са открити телата на над 8000 от тях. Те са заровени в местността Поточари край Сребреница./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР