Пореден фрапиращ здравен казус – мъж е изписан от едно

...
Пореден фрапиращ здравен казус – мъж е изписан от едно
Коментари Харесай

Мъж с тежка бъбречна инфекция е върнат от „Пирогов“, започва проверка по случая

Пореден фрапиращ здравен проблем – мъж е изписан от едно лечебно заведение, върнат от второ - " Пирогов ", а в третото, където е признат, откриват, че е с тежка бъбречна зараза. За скандалния случай оповестява bTV.

Бащата на Даниела Райчева - Пламен се лекува след кръвоизлив от язва в болничното заведение в Перник. Впоследствие оттова го изписват със умозаключение " без медицински риск ".

По-късно обаче той се утежнява, а откакто и персоналната лекарка отхвърля да пристигна на адрес, фамилията потегля към най-голямата незабавна болница у нас – „ Пирогов “.

„ Вадим персоналната карта, дамата там я поглежда и споделя: „ О, но вие сте от Перник. Вие там болница си имате, ходете си там се лекувайте, за какво идвате тук? “ Не можех да допускам на ушите си. Баща ми беше бледен, не можеше да приказва “, споделя Даниела Райчева пред bTV.

Мъжът е прегледан и са му пуснати кръвни проучвания. В амбулаторния лист в рубрика " Терапия " го насочват назад към болничното заведение в Перник.

След отхвърли на " Пирогов ", мъжът е откаран в „ Св. Анна “. Едва там медиците откриват, че е с тежка зараза на бъбреците и тежка дехидратация.

След като схваща за случая, шефът на „ Пирогов “ Валентин Димитров изпраща документално опрощение до фамилията.

„ За какво ми се извиняват - че татко ми беше в тежко положение и беше на крачка от сепсис? През сълзи на очите ми сподели: „ Дани, апелирам те, желая си у дома. Прибери ме у дома, желая да си умра в къщи. “ Да видиш татко си в това положение да чуеш тези думи - не ги поисквам на никой “, споделя още Даниела.

От „ Пирогов “ оповестяват, че по случая е назначена вътрешна инспекция.

„ В болница " Пирогов " постоянно са получавали помощ всички най-тежки, даже безнадеждни незабавни случаи в София и България. Поведение на назадничавост не се приема и няма да бъде толерирано, в случай че има такова “, декларират още от лечебното заведение.

Оставката на Валентин Димитров беше поискана от Ани Стоянова, майка на умрялата през май 2023 година Даная, поради нарушаванията в организацията на работа в " Пирогов ".

Стоянова упреква шефа в несъответстваща организация на работата в болничното заведение (ненавременно засичане на затруднението, липса на експерти по време на болничното лекуване, търсене на кръвосъсирващ медикамент от друга болница). Според нея това индиректно е асъдействало за загубата на живота на детето ѝ, а трагичният случай стана мотив за основаването на фондация " Даная " в поддръжка на детското опазване на здравето.

Шефът на " Пирогов " не беше отхвърлен даже откакто журналистката Валя Ахчиева излъчи скандалния запис от медицински съвет в болничното заведение, на която лекари обсъждаха по какъв начин би трябвало да " дочакат ротацията " на държавното управление и да накарат околните на Даная да " усетят болката ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР