Биткойн отбеляза значителен спад, като неотдавнашното данъчно предложение на администрацията

...
Биткойн отбеляза значителен спад, като неотдавнашното данъчно предложение на администрацията
Коментари Харесай

Биткойн се срина под $20,000 – ето защо

Биткойн означи забележителен спад, като неотдавнашното данъчно предложение на администрацията на Байдън може да е оказал доста въздействие.

BTC отскочи от историческата линия на поддръжка при $20,000. Данъчното предложение ще наложи 30% налог върху силата, употребена за рандеман на актива, ще попречи на крипто вложителите да продават активи на загуба и бързо да ги изкупуват още веднъж, с цел да спестят от налози, както оповестяват New York Times и Bloomberg .

Това предложение е единствено един от последните опити на държавното управление на Съединени американски щати да контролира и управлява бързо разрастващата се и световна крипто промишленост. В допълнение към данъчното предложение, държавното управление неотдавна конфискува $217 милиона в Биткойн и ги изпрати на крипто борсата Coinbase, където да бъдат продадени на свободния пазар.

Това се случи след ликвидацията на крипто банката Silvergate, която в решението си да затвори порти се базира на натиска от страна на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и други регулаторни органи, както и на срутва на офшорната криптоборса FTX .

Опитите на администрацията на Байдън да контролира крипто промишлеността са непрекъснати и следват траялата месеци акция на ръководителя на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати Гари Генслер за систематизиране на всеки дигитален актив, като се изключи Биткойн , като скъпа книга.

Тази акция срещна отпор от някои съдии, като да вземем за пример един от тях в Ню Йорк, който неотдавна разкритикува организацията за опита ѝ да спре процедурата по неплатежоспособност на изпадналия в усложнение криптозаемодател Voyager, като съобщи, че токен, предопределен да помогне за изплащането на отговорностите на клиентите, може да бъде скъпа книга.

Позицията на ръководителя Генслер във връзка с цифровите активи е в несъгласие и с ръководителя на Комисията за търговия със стокови фючърси Ростин Бехнам, който удостовери убеждението си, че вторият по величина крипто актив – Етериум – не е скъпа книга.




Междувременно правосъдният иск на Grayscale за Биткойн ETF против SEC може да се насочи в позитивна посока. Състав от съдии в Апелативния съд на Окръг Колумбия неотдавна сложи въпроса за какво SEC би разрешила стартирането на фючърсен Биткойн ETF, само че не и спот Биткойн ETF, което допуска, че организацията може да има слаб мотив.

Неотдавнашните събития провокираха забележителен спад в цената на най-голямата криптовалута, която стартира седмицата на $22,400, а сега е на стойност $19,950 със спад от 8.1 % през последните 24 часа.

Въпреки че пазарът претърпя волатилност, доста крипто запалянковци остават оптимисти за дълготрайния капацитет за напредък на цифровите активи. Тъй като регулаторният пейзаж продължава да се развива, ще бъде забавно да се види по какъв начин се приспособява промишлеността и дали опитите на държавното управление да я контролира ще бъдат сполучливи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР