Битката срещу парниковия ефект на планетата започва от боклука -

...
Битката срещу парниковия ефект на планетата започва от боклука -
Коментари Харесай

Иновативна технология в Израел превръща боклуци в аналог на пластмасата

Битката против парниковия резултат на планетата стартира от боклука - в това са уверени в една от водещите израелски компании, която организира пластмаса от боклуци. Тя сподели своя продукция на обичайна интернационална среща за обмяна на опит по ръководство на общините. Там бяха демонстрирани канализационни тръби от новия материал .
Обикновено когато приказваме за триизмерните принтери, става въпрос за компютърните технологии, които задвижват машината или за новите подходи към принтирането, само че по-рядко за употребяваните материали. Един от тях е напълно екологичната примес UBQ.

Софи Тувияу е шеф по пласмента на стартъп, който от четири години е прераснал в цех в Израел, а след няколко месеца по негова технология ще стартира да действа и първа фабрика в Европа. Тя споделя за пътя на концепцията:

„ Амбициите ни бяха огромни. Решихме да сменяем скъпите пластмаси , употребявани за елементи на колите Мерцедес-Бенц, с доста по-евтини и екологично чисти материали . Потърсихме  ги... на сметището. Знаехме, че най-скъпото е сортирането на вторичните първични материали или разделното им събиране . Нашата технология не трябваше да се въздейства от това какви останки се крият в торбичката, в която се изхвърля сметта. Нямаше значение дали са органични останки от трапезата, памперси на бебетата, опаковки на артикули или предмети. Нашият патент е технология, която разгражда всички това дружно и го трансформира в хомогенна маса . Материалът е по-евтин от елементарните пластмаси, а дружно с това защищава планетата от гниещите в сметищата отпадъци. Веднъж създадено, веществото доста наподобява на пластмасите и не им отстъпва по множеството индикатори . И най-важното -  трайността му е същата като нормалните полимери.

Много постоянно от нашия материал отпечатват на 3D принтер тръби за градска канализация, които заменят пластмасите . Т. е. градската канализация от една страна се прави по зелена технология, а дружно с това намираме приложение на битовите боклуци. Това е един от методите да се пречисти въздуха от веществата, отделяни при разлагането на органични боклуци . “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР