Безспорно закуската е най-важното хранене на света, но съдейки по

...
Безспорно закуската е най-важното хранене на света, но съдейки по
Коментари Харесай

Три от най-обилните национални закуски

Безспорно закуската е най-важното хранене на света, само че съдейки по утринното меню на някои националности, специалистите, стигнали до този извод, бързо ще трансформират мнението си.

Английската закуска

Закуската на англичаните, която е известна по целия свят, е най-обилната закуска спрямо останалите националности. Малко откакто се разсънят, на Острова си подготвят запържена свинска наденичка и бекон, пържено яйце, половин консерва фасул, 2 препечени филийки, краве масло, печурки в масло, домати и чай.

Подобно меню надали е най-здравословното на планетата, само че най-малко ще ви държи повече от сити до обяд. Освен това традицията във Англия изисква закуската да се проточи, а не просто да хапнете небрежно преди работа.

Испанската закуска

 Тортия

Испанците също обичат да си похапват устойчиво при започване на деня. Едно от обичайните им ястия за закуска е картофената тортия, която наподобява на омлет, към който обаче се прибавят картофи.

Ястието се подготвя от 2 картофа, 6 яйца, 1 тиквичка, 2 склилидки чесън, филиз мащерка, зехтин, сол и черен пипер на усет. Освен на тортилята испанците са и огромни почитатели на пицата, като постоянно я избират за закуска, гарнирана с шунка, чесън, зехтин и домати.

Азербейджанската закуска

В тази страна за закуска също постоянно си подготвят омлет, който е съгласуван с техните кулинарки желания, и се назовава кюкю. Освен вкусна тази закуска е и здравословна.

Кюкю се забърква от яйца, спанак, магданоз, стръкове свеж корианър, зелен лук, прясна мента, краве масло, чесън и мащерка. За разлика от множеството омлети този в Азербейджан се пече.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР