Безспорно Уорън Бъфет е най-популярният инвеститор както в родината му

...
Безспорно Уорън Бъфет е най-популярният инвеститор както в родината му
Коментари Харесай

Съвети на Уорън Бъфет за бизнеса и живота

Безспорно Уорън Бъфет е най-популярният вложител както в родината му Съединени американски щати, по този начин и по света. Постиженията му нямат равни на себе си. Основа за забележителния му триумф са упорството, почтителността и здравият разсъдък. Определеният за максимален човеколюбец в света, Бъфет в живота следва определяна на пръв взор за обикновена житейска мъдрост, която обаче има практическа успеваемост.

Практическите препоръки на Бъфет са освен потребни инструкции за всеки вложител, само че и образци, които всеки би могъл да следва. Те могат да бъдат открити в книга, популяризирана по българския пазар, дело на някогашната снаха на предприемача - Мери Бъфет и дългогодишния му възпитаник Дейвид Кларк. В нея те са подбрали мисли и крилати негови етапи с къси пояснения към всеки откъс, както и премери от редица покупко-продажби.

Ето и няколко подбрани послания от книгата:

„ Щастието не е в парите. Парите – до известна степен – могат да ти обезпечат по-интересна конюнктура. От тях обаче не зависи какъв брой души те обичат или какъв брой си здрав “.

Когато група студенти, пред които Бъфет изнасял лекция, го помолили да даде формулировка на триумфа, той дал отговор, че триумфът е да си обичан от хората, които се надяваш, че те обичат. Той пояснил, че даже да стане най-богатият човек на планетата, без любовта на фамилията и приятелите ще остане и най-бедният.

„ Не можеш да направиш добра договорка с неприятен човек “. За правенето на бизнес се изискват честни хора. Те са предразположени да съблюдават контрактуваните условия, до момента в който нечестните хора не са. И защото светът е цялостен с задоволително положителни и почтени хора, е чиста нелепост да си имаш работа с безчестни.

 Бъфет

„ Невъзможно е да се откажеш от подписа си под един контракт - по тази причина обмисли всичко, преди да го подпишеш “. Задълбоченото и дълго обсъждане на решаващата крачка, която ще се предприеме, може да спести дългите и мъчителни размисли за сполетелите ви по-късно неприятности.

„ По-лесно е да стоиш надалеч от неприятностите, в сравнение с да се измъкнеш от тях “. Избягването на неприятности, като нарушение на закона за изкарване на лесни пари да вземем за пример е доста по-лесно от това да се справите с следствията от това си деяние. Стремежът би трябвало да е ориентиран към верни действия в точния миг.

„ Необходими са 20 години, с цел да изградиш известност, и 5 минути, с цел да я загубиш. Ако се замислите над това, ще постъпвате по друг метод “. Добрата известност, градена цялостен живот, може да се унищожи единствено от една неразумна постъпка, почтено отразена в пресата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР