Безспорно сезонът във Висшата лига бе един от най-вълнуващите и

...
Безспорно сезонът във Висшата лига бе един от най-вълнуващите и
Коментари Харесай

Топ 10 най-странни статистики във Висшата лига до момента

Безспорно сезонът във Висшата лига бе един от най-вълнуващите и невероятните в историята на футбола. От тримесечно спиране паради пандемията от ковид, през играенето пред празни трибуни и без почитатели до по този начин чаканата купа на Ливърпул, до формалния завършек на елита в Англия има единствено още 1 кръг. “Дейли мейл” обаче предлага 10-те най-необикновени и странни статистики, които се получиха през тазгодишната акция във Висшата лига досега.

1. Астън Вила е тимът, който е позволил най-вече неточности в основни зони, които са довели до удар към вратата им. Бирмингамци, които към момента се борят за оставането си в елита, са позволили цели 26 такива, като забавното в тази ситуация е, че втори зад тях в тази ранглиста са първенците от Ливърпул. Мърсисайдци имат с една неточност по-малко - 25.

2. Доброто показване на Уулвърхамптън за малко да им завоюва място в Шампионска лига, само че любопитното в тази ситуация е, че " вълците " нямат нито един англичанин, който да се е разписал през този сезон в елита на Англия. Раул Хименес е водещ голмайстор на тима в лигата със своите 17 попадения.

3. Със сигурност привличането на Бруно Фернандеш се оказа основно за сезона на Манчестър Юнайтед. Със своите 7 гола и 7 асистенции в 12 мача от Премиър Лийг португалецът бързо се трансформира в любим на почитателите. Той обаче е първият футболист, който съумява да означи гол непосредствено от директен свободен удар от близо 2 години насам за Манчестър Юнайтед във Висшата лига. Фернандеш се разписа при успеха с 5:2 против Борнемут. 4. Мачът сред Бърнли и Борнемут съумя да влезе в историята, откакто за цялата среща общо двата отбора съумяха да насочат единствено 5 удара между тях. За пръв път статистиката стартира да се води от сезон 2003/2004-а и дуелът сред двата клуба записа безспорен връх по това отношение оттогава насам. Все отново Бърнли съумя да се наложи с 1:0 след гол на Джей Родригес в 89-та минута.

5. Определено тази акция не е най-резултатната за нападателя на Ливърпул Роберто Фирмино. Бразилецът има на сметката си 8 гола във Висшата лига, само че забавното е, че всички те са пристигнали на непознати терени и той към момента няма попадение на " Анфийлд ".
Did you know about Liverpool's one defensive frailty?
Or why Burnley vs Bournemouth will go down in HISTORY?

Here are the 10 strangest stats from most BIZARRE Premier League season we've ever seenhttps://t.co/5K3TSyLz45
— MailOnline Sport (@MailSport) July 22, 2020 6. Кристъл Палас съумя да подсигурява присъединяване си в елита на Англия още преди спирането на сезона, като завоюва 11 пъти до момента през него. Любопитно е, че " орлите " не са могли да се разпишат в нито един от общо 37-те си мача до момента повече от 2 пъти. Последният триумф на футболисте на Рой Ходжсън бе с минималното 1:0 над последния Норич.

7. Докато Джейми Варди съвсем несъмнено ще успее да победи със " Златната обувка " през сегашния сезон във Висшата лига, един различен футболист може да се похвали с сходно достижение. Играещият чартърен в Борнемут от Ливърпул Хари Уилсън е играчът с най-вече голове всред футболистите, които нямат записана асистенция на името си. 23-годишният футболист съумя да се разпише 7 пъти през актуалната акция във Висшата лига.

8. Сигурният напускащ Саутхамптън Пиер-Емил Хьойберг също намира място в класацията. За неговия автограф се борят Евертън и Тотнъм, само че халфът е футболистът с най-вече отправени изстрели, които не са довели до попадение. 46 пъти датчанинът се е опитал да вкара топката във вратата на съперника, само че шутът му е бил неакуратен или избавен.

9. Нюкасъл е тимът, който минимум пъти си е върнал притежанието на топката през този сезон в Премиър Лийг. " Свраките " са го сторили единствено 2067 пъти за 37 мача, като на второ място по този индикатор след тях е тимът на Арсенал с 2100 пъти.

10. Звездата на Кристъл Палас Уилфред Заха е един от най-опасните дрибльори в лигата, само че този сезон сигурно не е най-резултатният му. Може би повода за това е, че англичанинът е най-спъваният състезател в елита на Англия, като против него са осъществени общо 243 шпагата. Втори след него по този индикатор е още веднъж футболист на " орлите " - Джордън Аю със 135 спъвания.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР