Безспорно Илон Мъск е противоречива фигура. Винаги нещо прави, ако

...
Безспорно Илон Мъск е противоречива фигура. Винаги нещо прави, ако
Коментари Харесай

Прогнозите на Илон Мъск за бъдещето

Безспорно Илон Мъск е спорна фигура. Винаги нещо прави, в случай че не се забърква в кавги, то измисля нови технологии. И освен това, само че и има смелостта да ги приложи. Сега ще ви разкажем за неговия взор в бъдещето, употребявайки прогнозите, подбрани от Вuѕіnеѕѕ Іnѕіdеr.

  1. Електрически превоз.

Бъдещето ще бъде на електричеството. Всеки тип превоз (освен ракетите), който използваме, ще бъде на основата на електрическата сила. Мъск не вижда място дори и за хибридите.

  1. След 10 години електрическите коли ще доминират в Съединени американски щати.

Продължаваме с прогнозите за електрическия превоз: съгласно милиардера след към десетина години електрическите коли в Съединени американски щати ще доминират. На нас ни е ясно какви са претекстовете за тази прогноза, въпреки всичко той е притежател на Тесла. Обаче самите анализатори са доста по-скептични, съгласно тях едвам към 2050 година може да се чака всеобщото нахлуване на електрическите автомобили.

  1. Бъдещето е на самостоятелните коли.

Мъск счита, че единствено след 20 години колите ще имат самостоятелни функционалности. И като приказваме за самостоятелни функционалности, нямаме поради ocнoвнитe бeзпилoтни фyнĸции, а изцяло самостоятелни електрически автомобили. От компанията са на мнение, че към този момент са готови за това и в развой на разработка е най-хубавият изкуствен интелект, предопределен за електрически автомобили.

  1. Намаляване на работните места поради роботизираните електрически автомобили.

Масовото нахлуване на роботизираните електрически автомобили ще окаже въздействие на заетостта на хората. Много от водачите ще останат без работа и ще е нужна тяхната преквалификация.

  1. Въвеждане на бeзycлoвeн бaзoв дoxoд.

Бeзycлoвният бaзoв дoxoд ще би трябвало да се вкара за всички. Това значи, че всеки ще получава минимални средства, без значение дали работи или не. (Нека напомним, че към този момент има няколко такива опита.) Въвеждането на базовия приход ще бъде подбудено от навлизането на все по-голямата автоматизация в живота на хората.

  1. Полет до Марс до 2025 година

Това е още една прогноза, обвързвана с компания на Мъск. Не сме и очаквали друго, като притежател на ЅрасеХ. Предстои да забележим дали прогнозата му ще се оправдае. Но за в този момент е ясно, че създаването на ракетата за полет до Марс изостава от програмата. Но и да не забравяме, че в тази конкуренция вземат участие и други компании – примерно Воеіng се зарича да изпревари ЅрасеХ. Предстои да забележим дали тази прогноза ще бъде осъществена.

  1. Изкуственият разсъдък като опасност.

Мъск е съперник на изкуственият разсъдък. Той нееднократно се е изказвал на тази тематика, счита, че светът ще пострада с развиването на изкуственият разсъдък. В своите прогнози Мъск стига до там, че предизвестява за опцията за предизвикателство на война от компютрите.

  1. Роботи-убийци.

И тази прогноза е продължение на предната. Според Мъск изцяло е допустимо да станем очевидци на подиуми като от кино лентата за Терминатор. Той се притеснява, че изкуственият разсъдък толкоз ще се развие, че ще е кадърен самичък да взема решения за очистване на хора.

  1. Тунелите като средство за превоз.

Вероятно сте чували за друга „ шантава ” концепция на милиардера – тунелния превоз. Според него той ще е в основата на бъдещия превоз в и сред градовете. Това както ще освободи улиците от претоварване, по този начин и ще способства за по-бързото напредване от точка до точка. Всъщност, в случай че би трябвало да сме точни, тази концепция към този момент се реализира: Компанията на Мъск Тhе Воrіng Соmраnу към този момент построява такива тунели в Лос Анджелис.

  1. Появата на киборги.

В недалечно бъдеще следва появяването на киборги, т.е. сливането на човек с технологиите. Да напомним, че към този момент има такива разработки, а и милиардерът има компания, която работи тъкмо в тази тенденция: Nеurаlіnk.

Предстои да забележим дали тези прогнози ще се осъществят. От една страна можем единствено да се надяваме Илон Мъск да бърка в някой свои догатки. Защото навлизането на изкуственият разсъдък, цифровизацията, роботите безспорно ще улеснят живота на хората. Но дружно с това има заплаха да се отвори „ Кутията на Пандора ”.

Автор: Божидара Иванова

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР