Ангел Кодинов и Преслав Георгиев направиха най-доброто постижение за деня

...
Ангел Кодинов и Преслав Георгиев направиха най-доброто постижение за деня
Коментари Харесай

Ангел Кодинов и Преслав Георгиев завършиха пети на 1000 метра кану на Световната купа в Сегед

Ангел Кодинов и Преслав Георгиев направиха най-хубавото достижение за деня от българския тим на Световната купа по кану-каяк в Сегед (Унгария). В неделния ден двамата участваха във финалната гонка на 1000 метра двойка кану при мъжете и се показаха доста добре.

Кодинов и Георгиев се подредиха на 5-о място във финала на 1000 метра двойка (кану). Българският екипаж стартира доста добре и поведе в класирането след първите 250 метра от дистанцията, само че в последна сметка не устояха на темпото и приключиха с време 3:38.16 минути и закъснение от 6.84 секунди от италианците Габриеле Касадей и Карло Такини, които завоюваха гонката.

Зад българите се подредиха вторият екипаж на Италия Матиа Алфонси и Давид Села, както и отказалите се по средата унгарци.

Във край " В " на 100 метра едноместен каяк Иван Пенчев остана на последното 9-о място с време 3:42.32 минути с закъснение от 15.39 секунди от Мартин Наател от Швеция, който приключи 1-и.

Също във край " В " участваха на 200 метра едноместен каяк Теодор Асенов и Даниел Цветанов. Асенов остана на 6-о място с време 35.68 секунди, а Цветанов остана финален – 8-и с 36.27. Първи стана Яго Бебиано Португалия с 34.65.

Последен остана във край " С " Мирослав Кирчев в дисциплината едноместен каяк на 100 метра. Времето на опитният български играч е 3:36.61 минути, като беше изпреварен с 13.95 секунди от Артур Пеетерс (Белгия), наредил се 1-и.

20-годишната Йоана Георгиева, която към този момент има квота за Олимпийските игри в Париж това лято, остана 5-а във край " Е " в своята дисциплинираност – 500 метра едноместен каяк при дамите. Световната шампионка на 200 метра едноместен каяк за девойки даде време 1:56.38 минути, а първа с 2.38 секунди по-добро време направи Бианка Сидова от Словакия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР