Скоро може да се появи решение на проблема с преяждането:

...
Скоро може да се появи решение на проблема с преяждането:
Коментари Харесай

Създадоха гел против преяждане

Скоро може да се появи решение на казуса с преяждането: сложен за храносмилане гел, който кара човек да се усеща утолен. Може да звучи непоносимо, само че с епидемията от наднормено тегло това може да се окаже опция на хирургическата интервенция.

Учени от Бирмингамския университет във Англия са основали гела, който сгъстява и втвърдява меката храна в стомаха и по този начин ви кара в действителност да се чувствате сити.

Начело с химичния инженер Дженифър Брадбиър, екипът е основал гела от два биополимера – ацилна гума, която се извлича от водорасли, скорбяла и кората на цитруси. Готвачите също употребяват естествена водоразтворима гума в молекулярната гастрономия, тъй че тя е изцяло безвредна.

Гелът работи като се втвърдява, когато влезе в контакт с киселинната среда на стомаха. Той се разгражда постепенно, което дава на мозъка опция да осъзнае, че стомаха е цялостен. Учените споделят, че считат да комбинират гела с нишестета и захари. По този метод, той ще се освобождава по-бавно и ще има по-дългосрочен резултат.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР